Ailesini geçindirmek için çalışan, bu yüzden okula gidemeyen 14 yaşındaki Müslüm Baki'nin kendini "okumak istiyorum" diye ihbar etmesi ve bunun sayesinde binlerce çocuğun okullu olmasıyla ilgili ulusal basında yer alan haber tüm Türkiye'de yankı buldu. Yozgat'ın da aralarında bulunduğu bir çok ilden bakanlığa ihbar telefonları yağdı.
    Yetiştirme Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında okula kaydı yapılan Müslüm Baki'nin durumundaki çocukların en fazla olduğu İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Van, Yozgat, Mardin gibi illerden Sabah Gazetesi ve Milli Eğitim Bakanlığına ihbar telefonları yağdı.
    Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, çocukların okula gitmesinin önündeki en büyük engelin aileler olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu'da bizim en büyük yardımcımız muhtarlar, imamlar, sağlık personeli ve kanaat önderleri. Çünkü bu tür illerimizde ailelerle, çocuklarla daha iyi iletişim kuruyorlar. 326 formatör öğretmenimizle birlikte köyleri, mezraları dolaşıyorlar.
HERKES DESTEKLİYOR
    Hakkâri'de muhtar, imam, kanaat önderleri çalışmamızın en büyük itici gücü. Doğu ve Güneydoğu'nun haricindeki illerde ise hem ailelerle hem de çocuklarla iletişim kurmamız daha kolay oluyor." Aralık ayı itibariyle okula gitmeyen çocuk sayısının 96 bin olduğuna dikkat çeken Er, "Hedefimiz 2011 sonuna kadar bu sayıyı sıfıra indirmek" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim