Yozgatlı'nın özlemle beklediği kar yağışı yeni yılın ilk günü gerçekleşecek. Meteoroloji verileri Yozgat'ın da arasında bulunduğu İç Anadolu illerinde kar yağışının etkili olacağı haberini verdi.
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklığının bugün Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da,Perşembe ve yılın son günü tüm yurtta 6 ila 8 derece azalacağını, yağışların iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde olacağını bildirdi.
    Mehmet Çağlar, bugün Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağışların, yarın Marmara'nın Doğusu, Ege, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde devam edeceğini belirtti.
YOZGAT KAR YAĞIŞLI
    Yarın Bolu, Düzce, Kastamonu, Afyon, Uşak, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını ifade eden Çağlar, rüzgarın Marmara ve batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden saatte 50 - 70 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini söyledi. Mehmet Çağlar, şunları kaydetti:
    ''Hava sıcaklığı yarın Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da, perşembe ve yılın son günü cuma tüm yurtta 6 ila 8 derece azalacak. Yağışlar iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde olacak. Çorum, Amasya, Kırıkkale, Yozgat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl'de, Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kar yağışı görülecek. 
    Çağlar, beklenen sıcaklık düşüşlerinin sebep olacağı buzlanma, don olayı, gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı ile kar yağışlarının meydana getireceği olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim