Yıllarca çarpık yapılaşma ve kamu binalarının bir arada bulunmasından dolayı kenar mahalle-merkez mahalle kavramlarının oluşmasına neden olan imar problemine neşter vuracak yeni projeler sayesinde Yozgat şehir merkezi rahat bir nefes alacak. Yozgat Valiliği ve Belediyesi’nin ortak girişimi ile yapılan projeler sayesinde Lise Caddesi’ne alternatif yeni caddeler oluşturulurken, kamu kurumlarının şehrin farklı noktalarına dağıtılması ile yeni cazibe merkezleri oluşturuluyor.

YOZGAT LİSESİ İLE BAŞLADI

Tarihi Yozgat Lisesi’nde başlatılan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışması ile Yozgat’ta önemli bir adım atılmış oldu.
Tarihi okulun bahçe duvarının geriye çekilerek, kaldırım alanının genişletilmesi ve bahçe kotasının düşürülerek daha düzenli bir görünüme kavuşturulacak olan Yozgat Lisesi, aslına uygun düzenleme ile görsel güzellik sunacak.


KARAYOLLARI GİTTİ, HÜKÜMET KONAĞI GELDİ

Karayolları binasının bulunduğu alana Yozgat Valiliği ile 14 kurumun bünyesinde yer alacağı Hükümet Konağı Hizmet Binası’nın temelinin atılması bölgeye artı bir değer kazandıracak.
Hükümet Konağı’nın tamamlanmasıyla birlikte kentte, saat kulesi etrafındaki yoğunluk ortadan kalkacak.

SPOR VADİSİ VİZYONU

Yozgat Belediye Çapanoğlu Kent Park, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Bilal Şahin Külliyesi’nin hareket kazandırdığı bölge ile Yozgat’ın çehresini değiştirecek Spor Vadisi Projesi ile 2023 Gelişim Vizyonu’nun en önemli parçasını oluşturacak.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın üzerinde ısrarla durarak hayata geçirdiği Spor Vadisi Projesi, spor alanlarının yanı sıra doğal güzelliği ile dikkat çekiyor.


İMAM-HATİP KOMPLEKSİ

Kısa bir süre önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi karşısında bulunan alana Rönesans Holding tarafından temeli atılan 24 derslikli İmam-Hatip Orta okulu, 24 derslikli lise ve 296 yataklı yurt binası, bölgeyi adeta Yozgat’ın yeni cazibe merkezi haline getirecek.



FİNAL OKULLARI…
Sosyal alanları, dini yapılar, kamu kurumları, eğitim kompleksleri ile yeni Yozgat’ın temellerinin atıldığı bölge, Yozgat eğitiminin başarısını artırmak için yola çıkan Final Okulları’nın da tercih alanı oldu.
Fiziki yapısı, başarılı eğitim kadrosu ile yeni eğitim yılında hizmet vermeye hazırlanan Final Özel Okulları, bölgenin albenisini artıracak önemli yatırımlardan bir tanesi.


Editör: TE Bilişim