Irak’ınTelafer kentinde ikamet eden Türkmen aileler bölgedeki IŞİD Terör Örgütü zulmünden ve artan terör olaylarından dolayı yurtlarını terk ederek Türkiye’ye sığındı. Öz yurtlarında iki ateş arasında kalan Türkmen aileler şiddetini artıran olaylar sebebiyle Türkiye’ye sığınarak Yozgat’a geldi.

Telafer’de Irak Ordusu ve IŞİD arasında süren şiddetli çatışmalarda iki ateş arasında kalan ailelere Yozgat Ülkü Ocakları kucak açtı. Yozgat’a gelen ve sayıları toplam 22 olan Türkmen aileler, Yozgat Ülkü Ocakları tarafından Ülkü Evleri’ne yerleştirildi. Türkmen kardeşlerine sahip çıkan Ülkü Ocakları ayrıca ailelerin ayni ve nakdi ihtiyaçlarını da karşıladı.

Ülkü Evleri’ne sığınan Türkmen aileler Irak’ta ki Türkmen varlığının her geçen gün daha da tehlikeye girdiğini ve özellikle IŞİD’in hava saldırılarına karşı Iraklı Türkmen’leri kalkan olarak kullandığını söyledi. Bölgede ata yadigarı ev ve yurtlarını IŞİD militanlarının boşalttığını kaydeden aileler, Türkmen’lerden boşalan hanelere IŞİD militanlarının yerleştirildiğini ve bazı haneleri de depo olarak kullandıklarını aktardı.

Türkmen aileler bölgede asıl amacın Kerkük, Tuzhurmatu, Telafer gibi şehirlerde asli unsur olan Türk varlığına son vermek ve Türkleri öz yurtlarından koparmadan ibaret olduğunu da bildirdi. Türkmen aileler Yozgat Ülkü Ocakları’na destek ve yardımlarından dolayı teşekkür ederek, Bozok şehrinde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman ise Türkmen ailelerin geçici olarak Yozgat Ülkü Evleri’ne yerleştirildiklerini ve Ülkü Ocakları olarak ailelerin acil ihtiyaçlarını temin ettiklerini belirtti.

Duran Küçükduman “Ocağımız bünyesindeki Ülkü Evleri’mize yerleştirilen ailelerimiz şu anda iyi durumdalar. Bu ailelerimiz Irak’ın Telafer şehrinde ki terör olaylarından kaçarak ülkemize sığınan Müslüman Türk ailelerdir. 
Ailelerimizin Yozgatlıların yapacağı ayni ve nakdi yardımlara ihtiyacı vardır. Yozgatlı vatandaşlarımız daha evvel diğer mazlum coğrafyadaki mazlum milletlere kucak açmış ve onlara her türlü desteği ve yardımı sağlamıştır. İnanıyoruz ki şimdi de aynısını yapacaktır. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Yozgat Ülkü Ocakları’yla irtibata geçebilir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim