Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın talimatıyla çalışma yürüten belediye ekipleri kolonya ve parfüm sektörünün önde gelen firmalarıyla yaptığı çalışmanın sonuna gelerek Yozgat’a has bir kolonya ve koku tasarımı ortaya koyarak, üretime geçme hazırlığında.

Bu kapsamda ünlü markalar ile yapılan çalışma sonunda renk, koku ve ambalajıyla Yozgat’ı temsil edecek ve Yozgat’a has olacak bir ürün meydana getirilmeye hazırlanılırken, söz konusu kolonya veya kokunun Kurban Bayramı’na kadar yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, ürünün ismi konusunda çalışmaların sürdüğünü ve ürüne Cehirlik Lalesi veya Çamlık gibi isimler vermeyi düşündüklerini bildirdi. Arslan, sıradan bir kolonya üretilmeyeceğini ifade ederek “Ambalajıyla, ambalaj üstünde yer alan fotoğrafıyla ve şişesiyle Yozgat’a ait olduğu belli olacak bir ürün meydana getireceğiz. Bugün baktığınız zaman zeytin, defne, kayısı gibi ürünlerin bile kolonyasını üretiyorlar. Yozgat’ın bir çam kolonyası veya lalesinden elde edilen bir kokusu neden olmasın” dedi.

YÖRESEL EVDE SATILACAK

Belediye Başkanı Kazım Arslan, ürünün tasarımının sonlanıp, üretilmeye geçilmesiyle birlikte, Sarıhacılı Mahallesi’ne inşa edilen Yöresel Ürün Pazarı’nda satışa sunulacağını söyledi. Arslan, Yozgat’a ait alternatif yöresel ürün envanterini, ilin geçmişi, gelenek, görenek ve adetleriyle çelişmeyecek şekilde artırmayı ve çoğaltmayı hedeflediklerini söyleyerek, söz konusu Yozgat kolonyası veya Yozgat kokusunun da bunlardan bir tanesi olacağını kaydetti. Başkan Arslan, bu tür ürünleri Yöresel Ürün Evi’nin dışında, terminal içerisinde bulunan Cehirlik ve Çeşka isimli çarşılarda ve talep olması halinde market ve dükkanların raflarında da satılabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim