Fransa’da yaşayan Saraykentli Kirazlı Ailesi’nin müzisyen oğulları Erkan Kirazlı, başarısı ile dikkat çekiyor. Hasretim adlı yeni türkü albümü ile müzik severlerin karşısına çıkan Kirazlı, aralarında Yozgat Sürmelisi’nin de bulunduğu pek çok Anadolu ezgisini seslendirdi. 
1979 yılında Fransa’nın Vichy Kentinde doğan Kirazlı, aslen Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nden. Altı yaşından bu tarafa müzikle iç içe olan Kirazlı, ilk bağlamasını 12 yaşında eline aldı. 
Şartları zorlayarak kendi imkanları ile bağlama çalmaya ve beste yapmaya başlayan Kirazlı, bir taraftan da gurbette inşaat işleri ile uğraşıp hayatını kazanıyor. 
Her ne kadar ekmeğini müteahhitlikten kazansa da gönlünü müziğe ve bağlamasına kaptıran Erkan Kirazlı, Hasretim Albümü ile iddialı bir başlangıç yaptı. Türkü albümünü 2014 yılı içerisinde Simay Müzik ve Yeni Sahra Yayınlarından çıkaran Kirazlı’nın albümünde aranjör ve bestekar Volkan Sönmez ile çalıştı. 
Sanat Yönetmenliğini yine Yozgat’ın yetiştirdiği değerli sanatçılardan, gazetemiz köşe yazarı Murat İnce’nin yaptığı albümde bulunan ‘Geceden Sorun’ adlı esere Ankara ve İstanbul’da İbrahim Şimşek yönetmeliğinde klip çekimi yapıldı. 
İleri Gazetesi olarak hemşerimiz Erkan Kirazlı’ya başarılar diliyoruz. 

Editör: TE Bilişim