Yemek tatlarının ünlü yazarı Abdurrahman Yıldırım, Ankara lokantalarındaki lezzetin Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir gibi illerden göçen insanlarla değişime uğradığını yazdı.

            Abdurrahman Yıldırım bu haftaki yazısıyla da okurlarını lezzet yolculuğuna çıkarıyor!

            Yukarıdaki başlık “Etle rakı, Tatar’ın hakkı” sözünden esinlenilerek atıldı. Ankara’nın beslenme biçiminin balık veya tencere yemeklerinden daha çok et, kebap ve tahıl ağırlıklı olmasını yansıtıyor. Ankara’ya en fazla göç de Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir gibi İç Anadolu illerinden geliyor.

            Böyle olunca et ve kebap ön plana çıkıyor. Kebap ve et yemeklerini yapanlar ise Urfalı, Antepli, Konyalı. Pastane işlerinde ise Karadenizliler ağırlıkta. Ankara’da kebapçılar arasında Urfalılar daha bir hâkim gibi. Bu açıdan İstanbul’un tersine bir durum var.

Editör: TE Bilişim