Mevcut uydu Türksat2A’dan Türksat4A’ uydusuna geçiş yapılacağı için Yozgat’ta da uydu alıcısı üzerinden televizyon izleyen vatandaşların uydu cihazları frekanslarında değişiklik gerçekleşecek.

Türksat2A haberleşme uydusunun 2016 yılında ömrünü dolduracağından dolayı söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak söz konusu çalışmanın sonucunda ise Türksat uyduları üzerindeki kanal sayısı 500’ün üzerine çıkacak.

Konuyla ilgili detaylı bilgi aktaran Güler Elektronik sahibi dijital uydu ve güvenlik sistemleri uzmanı Mehmet Güler söz konusu uygulamayla Yozgat’ta da uydu alıcılarının güncellenmesi gerektiğini ve ancak bu şekilde yayın izlemeye devam edilebileceğini belirterek “Türksat kanal güncelleme sistemi ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecektir. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların ise Türksat kanal güncelleme sistemi uyumlu alıcıları tercih etmeleri gerekmektedir” dedi.

Yapılacak uydu değişikliğinde kullanıcıların yeni bir ek antene de ihtiyaç duymayacağını ifaden eden Mehmet Güler “Anten ayarlarında da bir değişiklik yapılmayacaktır. Yeni uyduya geçişten sonra yayın izleyemeyen kullanıcılar bizlerden yardım alabilirler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim