Belediye Başkanı Suphi Daştan düzenlediği basın toplantısı ile bu güne kadar yapılan belediye hizmetlerini değerlendirdi. Daştan, Akdağmadeni'nin altyapısından üstyapısına, yeraltı zenginliklerinden tescillenmiş tarihi ve turistik değerlerine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu ve Akdağmadeni'nin bölgede her alanda seçkin ve örnek bir ilçe olma yolunda önemli bir mesafe kat edildiğini söyledi.
TERMAL KENT OLACAĞIZ
    Karadikmen köyü yakınlarında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj çalışmasıyla bulunan saniyede 100 litre debili 50 derece sıcaklıktaki termal suya sahip olduklarını anlatan Daştan, termal suyu Akdağmadeni'nin konut ısıtmasında, termal tesislerde ve seracılıkta kullanmayı düşündüklerini bildirdi.
    Termal suyun Akdağmadeni'nin geleceğini ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Daştan, “Sıcak suyu bir an önce ilçemize getirebilmek için proje çalışmalarına başladık.
    Daştan, göreve geldiği günden bu yana ilçe için çalıştıklarını ifade ederek, "Yollar, parklar, çevre düzenlemelerinin yapılması, aile yaşam merkezi, kültür merkezi, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları Akdağmadeni'ne güzellik kattı. Akdağmadeni'ni meydan projesiyle, tarihi yapısıyla, eşsiz ormanları ve doğasıyla, termal tesisleriyle, sosyal yaşam alanlarıyla Orta Anadolu'nun cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.
TURİZM CANLANACAK
    İlçenin turistik özelliklerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirten Daştan, “Turizde en büyük konu ulaşımdır ve Sivas havaalanı artık uluslararası bir havaalanı statüsü kazanmıştır. Yapılan duble yol ile Sivas havalimanı bize bir saatlik mesafededir. Akdağmadeni artık turizme yönelen bir ilçe. Çalışmalar neticesinde ilçemizde de sıcak su bulundu. Onun için bu bölgeye yatırım yapmak isteyenlere özellikle de turizmle ilgili yatırımlara öncelik vereceğiz. Belediye olarak bu suyu yatırımcıların yapacağı tesislere kadar da getirmeyi taahhüt ediyoruz" diye konuştu.
"KAPALI OTOPARKLAR
VE OTOGAR"
    Özellikle gurbetçilerimizin izin döneminde ilçe nüfusu 45 binlere yükseliyor ve ciddi bir trafik yoğunluğu yaşıyoruz. Bu sebeple 3 bin 5 yüz metrekare kapalı otopark yaptık ve 2 bin 750 metrekarelik otopark inşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl da mükemmel bir otogar yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmanın projesini düzenleyeceğimiz ödüllü bir proje yarışması ile belirleyeceğiz.
"İÇECEK SU YOKTU"
    7,5 yıl önce göreve geldiğimizde Yozgat merkezden sonra borcu en çok olan belediyeyi biz devraldık. O günden bu güne kadar geçen süre içerisinde bir gün şikayet etmedik, bahane üretmedik. İçme suyu olmayan bir kente talip olduk, tankerlerle su taşınıyordu. Makina parkımız vardı, hiç unutmuyorum göreve geldikten bir ay sonra otobüsün yol ortasında şasesi kırıldı. Yolcular büyük bir tehlike atlattı. Bu olaydan sonra araçların hepsini yeniledim. Kepçe, kamyon 24-25 adet yeni araç aldık. cenaze arabası dahi yoktu. İlk zamanlar belediyemiz borçlu olduğu için bankalar kredi vermiyordu. Kendi fabrikamı ipotek ederek kredi çektim, başlangıcı bu şekilde yaptık ve iddia ediyorum şu an Akdağmadeni Belediyesi en büyük yatırımları yapacak kapasitede bir belediye durumuna gelmiştir. Akdağmadeni Belediyesi'nin şahıslara bir kuruş borcu yoktur. Maaşlarımız ayın 15'inde ödenir. Ancak belediyemiz tüm ödemelerini ayın 12'sinde yapar. Kısacası Akdağmadeni Belediyesi'nin maddi konuda hiç bir sıkıntısı yoktur.
"YOZGAT'IN EN ESKİ İLÇESİ AKDAĞMADENİ'DİR"
    1831 genel nüfus sayımında Yozgat genel nüfusu 60 bin idi. Bu 60 bin'in 19 bin 800'ü Akdağmadeni'nde yaşıyordu ve bu nüfusu Rumlar, Ermeniler ve Müslümanlar oluşturuyordu. Akdağmadeni böylesine büyük bir ilçe idi. Mebusan Meclisi'ne ilk milletvekili Akdağmadeni'Nden çıkmıştır. İlçemizde gecekondu göremezsiniz. Şehircilik anlayışı halen devam ettirilmektedir. Caddelerimizi sokaklarımızı gezdiğiniz zaman, ilçe havasından çok şehir havası hissedersiniz.
"AVUSTURYA İLE
ORTAK PROJE"
    Avusturya gezimizde bir yemek verildi. Bu yemekte 17 bini Akdağmadeni ilçemizden olmak üzere 42 bin Yozgatlı ile bir araya geldik. Yemek sonrasında Viyana Belediye Başkan Yardımcısı ile bir randevu alındı. Önceki yıllarda yapılan görüşmelerde istekler belli idi. Bir kepçe veya benzeri bir iş makinası istenirdi. Bu görüşmemizde de böyle bir istekte bulunacağımızı düşünüyorlardı. Ancak biz beklenenin aksine karşılarına ortak yapacağımız çalışmaları konuşmak üzere geldiğimizi belirttik. Geçtiğimiz aylarda ilçemizi ziyaret eden Avusturya büyükelçisi, Viyana belediye başkanının bizlerle ortak bir proje yürütmek istediğini belirtti ve bu konuda ne yapabileceğimizi sordu. Avrupa Birliği üyesi bir ülkesiniz, ortak fabrikalar yapalım, Avusturya'daki gurbetçilerimizi bu fabrikalara ortak edelim, üretimi biz yapalım, üretilen ürününü pazarlamasını siz yapın dedik. Halen görüşmelerimiz sürüyor.
"AKDAĞMADENİ
DEĞERLENİYOR"
    Akdağmadeni'nin rotası çizilmiştir. Bu rota, ileriye dönük projelerle, insana yapılan yatırımlarla, daha yaşanılabilir bir kent olma yolunda ilerleme rotasıdır. Akdağmadeni'de bugün 1 metrekare arsanın fiyatı 100 bin TL'dir. Daire fiyatları 120-130 bin TL'dir. Yurtdışındaki gurbetçimiz önceleri Akdağmadeni'ne gelmek istemiyordu şimdi yurtdışından dönüş var. Gurbetçimiz"Sabah kalktığımızda yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz" diyordu. Bugün emekli gurbetçimiz geri dönüyor.
    Biz de bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Yurtdışından emekli bir kişi yaklaşık bin avro maaş alıyor. Bugün 2 yüz emeklimiz ilçemize geri dönse 500 milyar nakit giriş olacak. Bunun da çok büyük bir önemi bulunuyor.
“ÖĞRENCİ YURDU VE
 HASTANE İNŞAATI"
    Meslek Yüksek Okulumuz önceden sivas'a bağlı idi, Bozok Üniversitesi'ne geçmesi sonucu öğrenci sayısında artış ile yaklaşık bin öğrencimiz bulunuyor. Bu sayıya cevap verebilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 350 kişilik yeni bir yurt yapılıyor. Okullaşma konusuda da çalşmalarımız devam ediyor. Bunun yanında hastane inşaatımız devam ediyor. Bu inşaatların arsaları belediyemiz tarafından tahsis edilmiştir.
"MAHALLE
AYRIMI YAPMIYORUZ"
    Halkımıza hizmet getirirken mahalle ayrımı gözetmeden, her mahalleye eşit şekilde hizmet getirmeye çalıştık. Değer bazında arada farklılıklar olmasın dedik. Mahallelerdeki daire fiyatları birbiriyle aynıdır. Amacımız ilçemizi bir bütün olarak görmek, bir bütün olarak değerlendirmektir ve bu durum bir ilçe için çok önemlidir.
"GURBETÇİ ÇOCUKLARI İÇİN SOSYAL TESİSLER"
    Gurbetçilerimiz izne geldikten bir kaç gün sonra çocukları sıkılıyor. Alıştıkları sosyal aktiviteleri burada yapamadıkları için büyük şehirlerimize veya tatil beldelerimize gitmek zorunda kalıyorlar. Bu sebeple belediyemize ait bir arsa üzerine, içerisinde yüzme havuzları, tenis kortları ve benzeri sosyal ve sportif aktiviteleri yapabilecekleri bir kompleks yapmayı düşünüyoruz. Bu kompleks bir kaç yıl içerisinde kendisini amorti edecek ve sonrasında belediyemiz için ciddi bir gelir kaynağı oluşturacaktır.

Editör: TE Bilişim