Yozgat’ta facianın eşiğinden dönülen trafik kazası önceki gün şehir girişi Opet kavşağında meydana gelmişti. İçerisinde onlarca yolcu ile birlikte hızla ışıklardan geçen otobüsün kontrolü kaybetmesi ile meydana gelen trafik kazasının kameralara yansıyan görüntüsü olayın aslında çok hafif bir şekilde atlatıldığını ortaya koyuyor.
    Kameraya yansıyan kaza görüntülerinde Ankara’dan Sivas istikametine seyir halinde olan Ali Osman Şimşek idaresindeki 58 TF 526 yolcu otobüsü, Opet Kavşağında kırmızı ışıkta duran araçlardan Ali Güler yönetimindeki 66 FH 996, Efe Erdal yönetimindeki 66 HA 661 ve Okan Özgür yönetimindeki 66 DA 362 plakalı araçlara çarptıktan sonra bir benzin istasyonuna ardından da orta refüjden yolun karşı tarafına geçerek diğer benzin istasyonuna dalıyor. Pompaların yanından geçen yolcu otobüsü benzinliğin yanında bulunan inşaat malzemelerinin bulunduğu seramik malzemelerine çarparak duruyor. Saniye saniye kameralara yansıyan kazada otobüsün şans eseri benzin istasyonu pompalarının arasından geçmesi nasıl bir faciadan dönüldüğünü gösteriyor.
    Kazada kırmızı ışıkta bekleyen 3 otomobil ile benzinliğe dalan yolcu otobüsündeki toplam 27 kişi yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
    Kazada yaralananların isimleri ise şöyle: “Nakiz Türkyılmaz, Zakir Emsal Bektaş, Osman Saim Çelebi, Serkan İstiraç, Hasan Gürol Kayıket, Teoman Şimşek, Yener Oğuz, Ali Osman Şimşek, Adem İmergi, Satılmış Can, Gazi Karakoyun, Kevser İleriok, Zeynep Yaman Selçuk, Ayan, Şakir Ateş, Ali Güler , Umut Can, Ahmet atılgan, Efe Erdal, Okan Özgür, Sedat Erdem, Nesrin Karababa, Nuray Karabulut, Ömer Başçı, Kürşat Kırtaş, Mehmet Murat Yılmaz, Bağış Özgöncü,”
    Yaralılardan 66 FH 996 Plakalı otomobil şoförü  Ali Güler’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.
    Kazada ağır yaralanan CHP Sivas Kadın Kolları İl Başkanı Nesrin Oltulu Karababa dün Samsun’dan gelen hava ambulansı ile Yozgat Devlet Hastanesi’nden çıkartılarak Sivas İli Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi.
Editör: TE Bilişim