Böylelikle doktor ihtiyacı ile gündeme gelen Sarıkaya Devlet Hastanesi’ne 8 doktor olmak üzere il genelinde 66 pratisyen hekim ataması yapıldı.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Sağlık Bakanlığının 58. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’nın dün Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda Noter huzurunda çekildiğini söyledi.
Bu kura çekimi ile birlikte Yozgat’ın doktor sıkıntısının büyük oranda azaldığını belirten Kurca; ‘’Devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında ilimize 66 pratisyen hekim, 12 uzman hekim olmak üzere 94 doktorun ataması yapıldı. Bu sayede Yozgat’ın doktor sıkıntısı büyük oranda azalmış oldu. Hastanelerimizde sağlık hizmetlerinin daha etkili, verimli, süratlı, kaliteli, halkın talep ve beklentilerine duyarlı bir şekilde sunmak için özverili bir şeklilde çalışmaktayız’’ dedi.

Yakın bir zamanda hizmete geçecek olan nükleer tıp merkezinin de müjdesini veren Kurca, nükleer tıp uzmanının da atamasının gerçekleştiğinin altını çizdi.
Sağlık Bakanlığının 58. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü çekilen kurada 66 pratisyen hekimin dağılımı ise Yozgat Merkez Devlet Hastanesi’ne 15, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne 5, Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne 5, Çayıralan Devlet Hastanesi’ne 2, Çekerek Devlet Hastanesi’ne 5, Saraykent Devlet Hastanesi’ne 5, Sarıkaya Devlet Hastanesi’ne 8, Sorgun Devlet Hastanesi’ne 12, Şefaatli Devlet Hastanesi’ne 4 ve Yerköy Devlet Hastanesi’ne 5 olarak gerçekleştirildi.
Pratisyen hekimlerin yanı sıra, aile hekim uzmanı, anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, genel cerrahi uzmanı, iç hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı, nefroloji uzmanı, nöroloji uzmanı, nükleer tıp uzmanı, ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, tıbbi biyokimya uzmanı Yozgat’a atandı.

Editör: TE Bilişim