Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, beraberinde başkan yardımcısı Ahmet Akgün ile birlikte düzenleme çalışmaları tamamlanan kaldırım ve yol güzergahlarında incelemelerde bulundu, civar esnafı ile fikir alışverişinde bulundu.

ENGELLİLER 
ÖNCELİĞİMİZ OLDU
 
Arslan, kaldırımların tamamen engelliler düşünülerek düzenlediğini belirterek, kuraldışı parklarla kapatılan engelliler geçişleri için gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.
Engellilerin kent merkezinde kolaylıkla seyahat edebileceği şekilde eğim ve düzeni planlanan kaldırımların işgal edilmesi durumunda mağduriyet yaşanacağına dikkat çeken Arslan, ‘Öncelikle engelli vatandaşlarımız olmak üzere lütfen insan hak ve hukukunu gözeterek, mağduriyete yol açmayacak şekilde hareket edelim. Bilerek ya da bilmeyerek yapılacak her türlü hatalı park şehir yaşamını engelleyecektir’ çağrısında ve hatırlatmasında bulundu. 
BAŞKAN ARSLAN, VALİ YAZICI İLE 
İNCELEMELERDE 
BULUNDU
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, daha sonra restore çalışması büyük oranda tamamlanan tarihi Yozgat Lisesi ve önünden geçen kaldırımda yapılması planlan yeni çalışmayla ilgili incelemelerde bulundu.
Vali Abdulkadir Yazıcı’nın da katıldığı incelemeler sırasında Başkan Arslan, tarihi Lise bahçesinde devam eden duvar ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
Arslan, Tarihi Yozgat Lisesi’nin aslına uygun olarak restore edilmesinin ardından ortaya çıkan görselliğe hemen önünden geçen kaldırımı özel karo taşı ile yeniden düzenleyerek katkıda bulunacaklarını söyledi.
Karo taşının Yozgat’ın mevsimsel şartları düşünülerek belirlendiğini kaydeden Arslan; “Tarihi Lise’nin görselliği ile bütünlük oluşturacak bir karo taşı seçtik. Kış şartlarına uygun, eksi 45 dereceye kadar dayanıklı bir taş olacak. Yozgat Lisesi önünden geçen kaldırımda denenecek taşın uygunluğu halinde Yozgat’a farklılık katacak diğer düzenleme çalışmalarında kullanacağız” diye konuştu. 
Arslan, yaşanabilir Yozgat ideali ile yürütülen çalışmaları bütün olarak ele aldıklarını belirterek, başta Lise Caddesi ve Kent Park’a uzanan yol genişletme çalışmaları olmak üzere programın kentin gelişimi düşünülerek planladığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim