Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, yaptığı açıklamada il merkezindeki otopark çalışmalarına açıklık getirdi, yeni otopark çalışması hakkında bilgi verdi.  Kent merkezindeki düzenlemeleri insan odakları gerçekleştirdiklerini bir kez daha anımsatan Arslan; “Yeni düzenlemeler sonrası ihtiyaç olan otopark eksikliğini gidermek için 5 farklı bölgede küçük otoparklar oluşturduk. Mevcut imkanlar çerçevesinde daha önce projesi hazırlanan belediye binası üzerindeki otopark projesini hayata geçirmek için tüm çalışmaları tamamladık.  İnşallah bu bölgede 500 araçlık çok katlı otopark ve Yeni Şehir Alanını hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

5 FARKLI BÖLGEDE 
OTOPARK
Başkan Arslan, kent merkezinde yapılan son düzenlemelerle birlikte ihtiyaca kısa vadede yanıt vermek için 5 farklı bölgeyi otopark olarak düzenlediklerini kaydetti. 
Yol ve kaldırım düzenlemelerini yaya ve araç trafiğini düzene sokmak, gereksiz ve hatalı parkların önüne geçmek için hayata geçirdiklerini vurgulayan Arslan; 
“Şehrin fiziki yapısı maalesef yanlış yapılaşma yüzünden insanlara yaşam alanları bırakmamış. Kaldırımın olmadığı, yürünemeyecek halde yolları bulunan Yozgat’ta araç yoğunluğunu da eklediğinizde ortaya yaşam alanları kısıtlı bir şehir çıkıyor. Her fırsatta Yozgatlı’ya yeni yaşam alanları oluşturmak hedefimizden bahsediyoruz. Kent merkezindeki düzenlemeleri yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla gerçekleştirdik. Şehrin mevcut imar yapısı hareket alanını kısıtladığı için acil otopark alanlarına ihtiyaç duyuyor. Bu güne kadar düzenleme yaptığımız her sokak ve caddede insanlara yeni otopark alanları oluşturduk. Belediye binamızın üzerindeki otopark alanının dışında, Müze Müdürlüğü üzerindeki bölgede, Kız Meslek Lisesi bahçesinde, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ve Vali Konağı arkasında otoparklar oluşturduk. Kısa vadede şehrin otopark ihtiyacına cevap verecek bu alanların çoğu zaman boş kaldığını tespit ettik. İnsanların taleplerini kesinlikle göz ardı etmiyoruz, başından beri insan odaklı hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Fakat kısıtlı imkanlarla yeni yaşam alanları oluşturmak için araç trafiğini yaya trafiğinin yoğun olduğu güzergahlarda da azaltmak zorundayız” dedi. 
ÇOK KATLI OTOPARK VE YENİ ŞEHİR MEYDANI 
PROJESİ 
Başkan Arslan, belediye binası üzerinde halen otopark olarak kullanılan bölgede daha önce hazırlanan ‘500 araçlık çok katlı otopark’ ve ‘Yeni Şehir Meydanı’ projesini hayata geçirmek için tüm çalışmaları tamamladıklarını söyledi. 
Arslan, Çok Katlı Otopark ve Yeni Şehir Meydanı Projesi ile ilgili şunları söyledi: 
“Şuan otopark olarak kullanılan belediye binasının üzerindeki alanda inşa edilecek otopark projesini önümüzdeki proje döneminde hayata geçirmek istiyoruz. Daha önce belediyemiz tarafından hazırlanan bir proje var ama maalesef hayata geçirilememiş. İnşallah bu projeyi modernize edip, şehrin ihtiyaçlarına göre güncelleyip, insani ve toplumsal yönünü baz almak şartıyla çok katlı 500 araçlık otoparkımızı hayata geçirmek istiyoruz. 
YOZGAT’IN YENİ ŞEHİR MEYDANI
Altı üç katlı kapalı otopark olarak planlanan projenin üstüne Yozgat’ın Yeni Şehir Meydanı’nı inşa edeceğiz. Böylelikle insanların oturacağı, kalkacağı, gezeceği, vakit geçireceği, çocukları ailesi ile ihtiyaç duyduğu park ihtiyacını da kent merkezinde büyük oranda gidermiş olacağız.” 

Editör: TE Bilişim