Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, ek ders karşılığında geçici görevlendirmesi yapılan öğretmenlerin bir çoğunun formasyonu olmayan kişilerden oluştuğunu ve bunun sonucunda da  derslerde başarı oranının düştüğüne dikkat çekti. Kenan Şerefli zorunlu hizmet alanlarına dahil edilmeyen Yozgat, Boğazlıyan, Sorgun, Şefaatli ve Yerköy’ün zorunlu hizmet alanlarına dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Kenan Şerefli, Eğitim Bir Sen olarak eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözetmekle sınırlı kalmadıklarını ve Yozgat’ın eğitim başarısının artırılması adına da var olan problemlere dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade ederek 

“Yozgat eğitiminin başarısını yükseltmek için problemlerin çözümünde yapılacak bütün çalışmalara paydaş olarak katılacağımız bilinmelidir.
Gelenek olduğu üzere Yozgat Eğitim başarısı her dönem tartışma konusu olmuştur. Eğitimde başarıyı etkileyen faktörleri fiziksel alan olarak öğrenme ortamları, aile, çevre, öğrencinin kişilik özellikleri ve öğretmen olarak sayabiliriz” dedi.

Öğretmeni öğrenci başarısı ve eğitimdeki başarının artmasındaki en önemli aktör olarak tanımlayan Kenan Şerefli “ Yozgat’ta içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılı itibari ile ciddi bir öğretmen açığı oluşmaya başlamıştır. Bunun sebebi; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlerimizin zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında üç hizmet bölgesi ve altı hizmet alanı oluşturulmuş ve 1. 2. ve 3. hizmet alanlarında değerlendirilen eğitim kurumları zorunlu çalışma yükümlülüğü dışında tutulmuş, 4. 5. ve 6. hizmet alanları kapsamındaki eğitim kurumları  ise zorunlu çalışma yükümlülüğü yerine getirilen eğitim kurumları şeklinde olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli açıklamasını şöyle sürdürdü “İlk atama kapsamındaki öğretmen atamaları genellikle zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına göre hesaplandığından İlk atamada ilimize ayrılan öğretmen kontenjanı doğal olarak düşmüştür. Şöyle ki; Yozgat’ımıza ilk atama kapsamında 2012’ de  1325 öğretmen, 2013’te 643 öğretmen, 2014’de 424 öğretmen ataması yapılmış. 2015 Şubat ilk atamada ise verilen ilk atama kontenjanı sadece 59 ‘dur.  Yozgat Merkez, Boğazlıyan, Sorgun, Şefaatli ve Yerköy ilçe merkezlerimiz 4. 5. ve 6. hizmet alanları kapsamına alınarak zorunlu hizmet bölgesinden çıkarıldığı için il dışı ve özür grubu atamalarında öğretmenlerimiz tarafından tercih edilmemektedir. (2015 Ocak Özür Grubu atamalarında giden 171 Gelen öğretmen ise 60’tır) İlk atamayla gelen öğretmenler ise 3 yıl sonra zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamak üzere ilimizden ayrılmaktadırlar.”

Editör: TE Bilişim