Giren Espiye ilçe merkezinden 40 kilometre mesafede bulunan 150 öğrencinin okuduğu Yeniköy 125. Yıl İlköğretim okulu Gazi Üniversitesi Sinema ve Video Kulübü'nün “Düşümdeki Okul Projesi” kapsamında okul tadilattan geçirilirken, öğrenciler de sevindirildi.
    Gazi Üniversitesi Sinema ve Video Kulübü'nün organizasyonunda Hacı Ömer Sabancı Kız Yurdu, Nevart Sanat Akademisi'nin desteklediği 40 kişilik öğrenci grubu, ilçenin Yeniköy 125. ilköğretim okuluna anasınıfı, kütüphane, fen laboratuarı ve tiyatro sahnesi kazandırmanın yanı sıra elektrik, su tesisatının, kapı ve pencerelerin yenilendiği okul öğrencilerine kırtasiye, ayakkabı ve mont yardımında da bulundu.
    İki günlük bir çalışma sonunda okulda bir de tören düzenlendi. Espiye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş, okul öğrencileri ve velilerinin katıldığı törende Sinema ve Video Kulübü çeşitli gösteriler sunarken, Yeniköy 125. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri de şiir ve türküleriyle gösterilere ayrı bir renk kattı. Düzenlenen törende yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Mevlüt Bora, Türkiye'de 7 bölgede “Düşümdeki Okul Projesi”ni hayata geçireceklerini söyledi.
    Bora “İlk olarak Giresun'dan başladığımız projemiz 7 bölgede devam edecektir.
    Giresun'dan sonra projemiz Yozgat ve Adıyaman'da hayat bulacaktır. Espiye'deki okulumuza gelecek yeni üniversiteli öğrenciler yetiştirmesi için düşlerimizdeki okulu hayata geçirmeye çalıştık” dedi.
    Espiye 125. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin çok şanslı olduklarını belirten Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş ise yaptığı konuşmada Gazi Üniversitesi Sinema ve Video Kulübü'ne teşekkür etti.
   
Editör: TE Bilişim