Ankara-Kayseri arası Yüksek Hızlı Tren hattının 2015 yılında da hizmete giremeyeceği bildirildi. 2009 yılında Hükümet yatırımı olarak temelleri atılan ve Yozgat’tan da geçecek olan Yüksek Hızlı Tren projesinin Yozgat ayağı geçen onca süreye rağmen bir türlü tamamlanamazken, Yerköy-Kayseri hattının hangi ilçelerden geçeceğine ilişkin muamma devam ediyor. 
Dün yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konunun yeniden gündeme gelmesiyle birlikte hızlı tren ile ilgili çarpıcı bir gerçek daha gün yüzüne çıktı. TCDD İşletmesi 2. Bölge Müdürü Abuzer Karadağ, kurumunun Yozgat’ta yaptığı yatırım ve projeler hakkında katılımcılara verdiği bilgi kapsamında Yozgat’ta 2015 yılında Hızlı Tren Projesi ile ilgili Yerköy-Kayseri hattı ile ilgili bir çalışma olmadığını söyledi. 
Kurum Müdürü Abuzer Karadağ, Yozgat’ta kamuoyunun yakından takip ettiği ve merak ettiği Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin son durumu ve 2015 yılında yapılacak çalışmayla ilgili yaptığı konuşmasında ‘Yakın zamanda projede yok” açıklamasını yaptı. 
Yıllardır tamamlanamayan projeler arasında yer alan Ankara- Kayseri hattı ile ilgili 2015 yılında da Yozgat’ın ikinci plana atıldığı gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. TCDD İşletmesi 2.Bölge Müdürü Abuzer Karadağ “Bu  projeyle ilgili bir bilgim yok. Ancak yakın zamanda da projede yok. Şunu söyleyebilirim, yakın zamanda bu proje yer almamakta bunu söyleyeyim”  ifadelerini kullandı. 
2009 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatlılara 2015 Haziran ayında Yüksek Hızlı Tren’in tamamlanarak hizmete girmiş olacağı müjdesini vermişti.

Editör: TE Bilişim