Boğazında oluşan şişlik nedeniyle yemek yiyemeyen, su içemeyen, nefes alırken sıkıntı çeken evli iki çocuk annesi Zeynep Güven, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'ne başvurdu. Hastanın tükürük bezinde mandalina büyüklüğünde ve gittikçe büyüyerek çevre dokuya yayılan tümör olduğu tespit edildi. 
Güven'in fiziksel görünümünü de olumsuz etkileyen tümör, ağızdan kesisiz ameliyatla alındı.
Ameliyatta kesi yapılmadığı için hastaların boynunda iz bulunmadığını, ilaç kullanımının söz konusu olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Gökçe Şimşek, "Boynu kesmeden ağızdan yapılan ameliyatta süre kısa, kan kaybı az, herhangi bir iz kalmıyor, dikiş derdi, pansuman sıkıntısı yok, iyileşme süresi çok daha kısa. Çankırı, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Ankara gibi illerden gelen bu tarz hastalara rahatlıkla tedavi sunuyoruz. Hasta geldiğinde iki gün tahlilleri yapılır daha sonra üçüncü gün ameliyata alınır ve yatış süresi bir gündür. Bu ameliyat, hastayı yatağa bağlayan bir ameliyat değildir" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Gökçe Şimşek; tükürük bezi hastalıkları, boyunda kitleler, ırsi boyun kitleleri, boyundaki kistler, doğumda oksijensiz kalıp tükürüğü dışarı akan çocukların tükürük bezlerinin ağız içinden yer değiştirilmesinin de bu ameliyatla mümkün olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim