Partisinin Yozgat İl Teşkilatı’nın seçim çalışmalarını başlatmak üzere Yozgat’a gelen CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, parti binasında düzenlenen toplantıda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.
YOZGAT İÇ ANADOLU’NUN ÖNEMLİ İLİ
    Yozgat’ın tarihinde önemli siyasetçiler çıkarmış, Ankara’da ciddi makamlarda temsil edilmiş bir il olduğunu söyleyen Küçük; “Ben Yozgat’ı İç Anadolu’nun ortasında medeniyetlerin fışkırdığı, ekonomik ve sosyal yönden daha gelişmiş bir il zannediyordum. Cemil Çiçek gibi siyasetçilerle bazı avantajları kullandığı gibi ekstra avantajlar elde etmiş bir il sanıyordum” dedi.
YOZGAT’IN HALİ PERİŞAN
    Yozgat’taki yeşil kartlı sayısının 143 binlerde, nüfusunun 73 binlerde doğu illerinden farksız bir durumda olduğunu ileri süren Milletvekili Küçük, şehrin ekonomik yapısına dikkat çektiği açıklamasında önemli iddialarda bulundu.
    Küçük, Yozgat’ın halini perişan, elle tutulur bir yanı olmayan şehir olarak yorumladığı açıklamasında; “Yozgat’ın hali perişan, elle tutulur bir durum yok.
    Kullandığı kredilere bakıyorsunuz kötü, sağlam bir yatırım yok.
    Buraları insanların oluşturduğu sermayelerle kurulan işçi şirketleri istihdam oluşturacak yatırımlarını başka yerlere yapmışlar. Buraya ticarethane kurmuşlar bu da yanlış.
    Mobilya sanayi neden yok burada. Mobilya sanayi için burası biçilmiş bir kaftan. Mobilya sanayinde nakliye önemli bir maliyet unsurudur.   Türkiye’nin orta yerinde bunu üretmek bir avantajdır” dedi.
KAYSERİ’NİN GÖLGESİNDE GERİ KALMIŞ
    Kayseri’de olan bir şeyin neden Yozgat’ta olmadığı sorusunu soran Küçük, yıllardır teşvik bölgesinde olmasına rağmen fabrika kurulmayışını, Yozgat’ın Kayseri’nin gölgesinde ezilmesine bağladı.
    Küçük şunları söyledi: “Gölgede bitki büyümez, gölgede canlı büyümez güneşi göremezsiniz. Kayseri’nin gölgesinden bir şekilde çıkmanın yolunu bulmanız lazım. Nasıl bulacaksınız, sanayi kurduramıyorsanız sanayicilerin paralarını harcayacakları yer yapacaksınız. Peki yıllardır bunu neden yapamadınız.
    Yani Ankaralı’nın vakit geçirebileceği, Kayseri’nin vakit geçirebileceği parasını harcaya bileceği bir mekan Yozgat’ı neden yapamadınız. Çünkü bu kafayla Yozgatlıların oy verdiği, insanların dünya görüşlerini şekillendirdiği bir anlayışla o paraların yeneceği mekanları kuramazsınız. Zenginlik oluşturamazsınız, halkınızı mutlu edemezsiniz.
    Teşvik bölgesine alıyorlar Yozgat’ı ama fabrika kurulmuyor. Bir eksiklik var, gelişme olmuyor neden Kayseri gelişiyor. Demek ki o zaman anlayışı değiştireceksiniz arkadaş. Biz bu anlayış değişikliğine talibiz. Önce genelde talibiz. İlk genel seçimlerde bu anlayış değişikliğinin işaret fişeğinin çakılmasını istiyoruz. Yozgat’ta en az bir milletvekilini çıkarmaz ve Cumhuriyet Partisi’nin tek başına iktidarına Yozgat’tan en önemli katkıyı yapmak için kolları sıvadık örgütümüzle birlikte.”
ESKİŞEHİR’E BAKIN BİZE DESTEK VERİN
    Milletvekili Ahmet Küçük, CHP Yozgat İl Teşkilatı’nın adam olacak çocuğu partinin fiziki yapısını değiştirerek zaten ortaya koyduğunu söyledi.
    “Bu örgütte fiziki olarak gerçekleşen bu değişim Yozgat’ı değiştirme enerjisini içinde taşıdığını göstermiştir bu enerjiye destek olsun Yozgatlılar” diyen Küçük; “Biz Yozgat’ın makus talihini ve Yozgat’ın makus talini yenmek, Türkiye’yi çağdaş dünyaya, Yozgat’ı da birinci sınıf Türkiye’ye taşımak iddiası ile yola çıktık. Bu konuda tüm Yozgatlıların desteğini bekliyoruz. Yozgat’ı cennet yapmak istiyoruz, biz bu dünyada cenneti öneriyoruz, yaşanabilir bir Yozgat’ı öneriyoruz. Nüfusu azalan, eksilen, biten, yok olan bir Yozgat’ı değil, büyüyen, gelişen, örnek olan, örnek gösterilen bir Yozgat öneriyoruz.
    Eskişehir’de böyle bozkırın ortasında bir yer. Ne hale getirdik. Eskişehir’in ne tarihi var, hangi tarihi eseri var. Ama bu gün her gün 10 bin tane günübirlik turist geliyor. Bu imkanı bize verin, Yozgat’ı da biz çağdaş Türkiye’nin parlayan İç Anadolu’nun yıldızı yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim