Belediye Başkanı Kazım Arslan, Agah Efendi Mahallesi’nden Şeker Pınar, TOKİ konutları ve Sevgi Evleri’ne bağlantı sağlayacak, yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğundaki cadde açma çalışmalarını yerinde inceledi. Teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi alan Arslan, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirterek, bu bölgeye Kent Park’tan daha büyük yeşil alana sahip park yapılacağının müjdesini verdi.

AGAH EFENDİ’YE
ALTERNATİF CADDE


Arslan, 3 büyük mahalle ile güzergahların bağlantısını sağlayacak, özellikle dik rampaları ortadan kaldırarak ulaşımın sağlıklı şekilde yapılmasını imkan sunacak yeni caddenin kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Şehir merkezini rahatlatmak için yürüttükleri çalışmaları özellikle kış şartlarında ulaşımın sağlanamadığı kenar mahallelerde de ayrım yapmadan yürüttüklerinin altını çizen Arslan;
“Yozgat’a kent kimliğini kazandırmak sadece park ve bahçeler yapmakla olmuyor. Alt yapının yanı sıra, cadde, kaldırım ve yollarla şehir merkezi ve kenar mahallelerde geçit vermeyen güzergahları kent kimliğine uygun bir dönüşüme tabi tutuyoruz. Agah Efendi Mahallesi’nden Şeker Pınar, TOKİ konutları ve Sevgi Evleri’ne bağlantıyı sağlayacak alternatif caddenin çalışmalarını kısa bir süre önce başlattık. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah tamamlandığında bu bölge şehir merkezine direk bağlantılı, ulaşımı sağlıklı yapılan şehir kimliğine yakışır bir görüntüye kavuşmuş olacak” dedi.

KENT PARK’TAN
DAHA BÜYÜK PARK


Başkan Arslan, alternatif cadde çalışmalarının yanı sıra bölgede semt sahasının da yer alacağı Yozgat’n en büyük parkını inşa edeceklerinin müjdesini verdi.
Arslan, Kent Park’tan daha büyük olacak parkın bölgeye farklı bir şehir havası katacak parkın, Yozgatlıların türlü sosyalliği yaşayabileceği imkanlara sahip olacağını söyledi.

KENAR MAHALLE
AYRIMI YAPMIYORUZ


Başkan Arslan, Yozgat’ın dört bir tarafından belediye ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını hatırlatarak; “Yozgat Belediyesi hizmetlerini kenar mahalle, merkez mahalle ayrımı yapmadan yürütüyor. Bizim için Yozgat’ın her köşesi bir. Bu doğrultuda aciliyeti olan bölgeler öncelikli olmak üzere her yere yetişmenin gayreti ile çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim