Belediye başkanlığı makamında yerel basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Kazım Arslan göreve başlamalarının ardından, belediye olarak Yozgat’ta uyguladıkları projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi aktararak yapılan çalışmalar sonucu halktan aldıkları olumlu tepkilere de değindi.
Arslan,  yaklaşık 3 aylık dönemde 9 Trilyon’a yakın borç ödediklerini ve bu rakamında devlete ait olmayan borç tutarları olduğunu bildirdi. Kazım Arslan borç için ödenen bu rakamların Yozgat’a kapalı otopark için harcanabileceğini de belirterek “Ancak biz borç edebiyatı yapmıyoruz. Projelerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi.

ŞEHİR HALKA AÇILACAK

Belediye Başkanı Kazım Arslan şehirlerin insanlar için var olduğunu ve insanlar için inşa edildiğini belirterek “Şehir merkezi halka açılacak, şehirler insan içindir insanlar için inşa edilmiştir. İnsanların yaşayabileceği hale getirmek şarttır. Yozgat’ın en uzak yeri 15 dakikadır. Böyle bir şehirde insanların iş yerinin dibine kadar aracıyla gitme lüksü yoktur, eğer kendinde böyle bir ihtiyaç hissediyorsa da bunun mali ve ekonomik yaptırımına ve sıkıntısına katlanmak zorundadır. Cadde kenarlarında yer alan cepler insanların kısa süreliğine aracını park edip acil ihtiyaçlarını gidermesi için yapılmıştır. Ancak Yozgat’ta bu araç cepleri oto galeri görevi görmekte ve 24 saatliğine sürücü aracını park ederek üzerine satılık yazısı yapıştırıp gitmekte. Biz artık bu duruma bir son vereceğiz ve şehri halkımıza açacağız” şeklinde konuştu.

LİSE CADDESİ FERAHLAYACAK

Ramazan ayında iftar ve sahur arasında trafiğe kapatılan Lise Caddesi’nin Yozgat insanını ferahlattığına da değinen Kazım Arslan, “Bunlar çok büyük icraat, hizmet veya projeler değil ancak bu basit uygulamalarımız bile vatandaşımız üzerinde olumlu etkiler yaptı. İnsanımız ferahladı ve rahat bir nefes aldı” dedi. Bir çok esnaftan ve vatandaştan olumlu tepkiler aldığını da dile getiren Arslan “Esnaflarımız bu sayede bayram ve arefe gününden bile daha çok iş yaptıklarını dile getirdi. Halkımız ise Lise Caddesi’nin sürekli trafiğe kapatılmasını istiyor. Biz yaz dönemi boyunca burayı trafiğe kapatacağız. Sürekli kapatabilmemiz için ise bu caddenin alternatiflerini inşa etmeliyiz ki beraberinde örneğin trafik sorunu veya başka sorunlar ortaya çıkmasın” ifadelerine yer veren Arslan, Lise Caddesi’nde artık asayiş olaylarının da son bulduğunu sözlerine ekledi.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SON SÜRAT

Belediyenin ramazan ayına özel gerçekleştirdiği etkinliklere de değinen Arslan, ramazan etkinliklerinde herhangi bir organizatör veya aracı kullanmadıklarını ve yapılan etkinliklerin tamamında belediye personelinin gönüllülük esasıyla çalıştığını belirterek “Çok küçük bütçelerle ramazan etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız etkinliklerde ise kendi imkanlarımızı kullandık ve personelimiz gönüllülük esasıyla halkımıza başından beri güzel programlar ve geceler sundu.
Sunmaya da devam ediyoruz. Halkımızla iç içe çalışıyoruz yaptığımız her uygulama ve projede anketler yapıyor ve halkın görüşlerine başvurarak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim