Yozgat Merkeze bağlı köylerde kömür dağıtımını tamamlayan Yozgat SYDV, şimdi de şehir merkezinde ikamet eden vatandaşların kömürlerini dağıtmaya başladı. Yozgat Valiliği SYDV Müdürü Ali İpek, köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2 bin 500 ton kömür dağıttıklarını belirterek, “SYDV, devletin şefkat eli olarak her zaman vatandaşımızın yanındadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kış mevsimi başlamadan kömür ihtiyacını karşılıyoruz. Önce köylerde yaşayan vatandaşlarımızın kömür ihtiyacını karşıladık şimdi de Yozgat merkezde yaşayan vatandaşlarımıza kömür dağıtımına başladık ve yaklaşık olarak 4 bin 500 ton kömür dağıtımı yapacağız. Şuanda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın kömür ihtiyacını karşılıyoruz, daha sonra da sosyal güvencesi olup da durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın kömür ihtiyacını karşılayacağız. Amacımız kış gelmeden vatandaşlarımızın kömürünü dağıtıp sıcak bir ortam sağlamaktır” dedi.
Öte yandan kömür dağıtım işleri nakliyecilerin de işine yaradı. Traktör ile kömür taşıma işini yapan Remzi Arslan, “Vakıf tarafından kömür dağıtımının başlamasıyla birlikte bizim de işlerimiz artmış oldu. Devletimizden Allah razı olsun, fakir fukaranın yakacak ihtiyacını karşılıyor, bize de iş çıkmış oluyor” dedi.
Kömür alan vatandaşlardan Ahmet Coşkun’da vakfa kömür için müracaat ettiklerini belirterek, “Devletimizden Allah razı olsun, kömür ihtiyacım vardı vakıfa müracaat ettim. Bugün de geldi. Yozgat soğuk bir memleket, inşallah bu kömürle ısınacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim