Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bu kapsamda Bozok Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu toplantısında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların yetkilileriyle valilik toplantı salonunda bir araya geldi.
Toplantı da konuşan Vali Yazıcı “İlimizin ekonomik büyümesine katkı sağlamak amacıyla İkinci Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına ihtiyaç vardı. Bu noktada da Yozgat ve Sorgun arasında valilik olarak bir yer tespit ettik ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına görüşümüzü bildirdik. Bugün bu toplantıda da tespit edilen arazinin uygunluğu noktasında diğer bakanlıklar yetkilileriyle bir araya geldik” diye konuştu.
MEVCUT OSB ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK 
Yapılacak Yeni Organize Sanayi Bölgesinin, mevcut bulunan Organize sanayi bölgemizi bir kenara atacağımız anlamına gelmediğini belirten Vali Yazıcı konuşmasına “Yozgat Anadolu’nun ortasında, 500 bine yakın nüfusun yaşadığı güzel bir şehir. Mevcut organize Sanayi Bölgemizin şehre olan uzaklığı ve imkânları noktasında yatırımcı çekmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle şehre yakın, ulaşımı kolay ve hareketli bir yerde yeni organize sanayi bölgesinin kurulması ihtiyacı doğdu. Tabi ki bu çalışmalar sonunda mevcut organize sanayi bölgesinin kapatılması veya arka plana atılması söz konusu olmayacaktır. Orası da çalışmaya devam edecektir” diye devam etti.
YOZGAT-SORGUN ARASINA 
 Yozgat ve Sorgun arasında ki hareketliliğin hem doğu, batı hem de kuzey, güney istikametinde olduğunu vurgulayan Yazıcı “Ekonomisi kalkınmayan yer bir anlam ifade etmez.  
Sanayicinin gidip gelmeyeceği, rahat ulaşamayacağı veya iş gücünü rahat temin edemeyeceği yerlerde zaten ekonomik gelişme beklemekte doğru olmaz.  Yozgat Sorgun arası da böyle bir hareketliliğin yaşandığı ve dinamik insanların olduğunu bir kavşak noktası. Bura da hepimizin bildiği gibi havaalanı çalışmaları da devam ediyor. 
Bu iki yatırımı birlikte düşünecek olursak yatırımcıyı bölgemize çekecek bir adım olarak düşünüyorum” dedi.
Toplantının ardından, Bozok Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyon üyeleri  Yeni Organize Sanayi Bölgesi için düşünülen alanda incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim