Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlama etkinliklerine Vali Vekili Gökhan İkitemur, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle devam etti. 
Bozok Üniversitesi 9.  Bahar Şenliği açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesinin kuruluşundan bu yana her öğretim yılında bahar şenliklerine büyük önem verdiklerinin altını çizerek,  öğretim yılında öğrencilerin koca bir yılın yorgunluğu ve stresini bu şenliklerle attığını sözlerine ekledi. Bozok Üniversitesi olarak her alanda öne çıkmayı ve Yozgat’ın gelişimi, kalkınması ile birlikte, sosyal ve kültürel yönünü desteklemeyi amaç edindiklerine dikkat çeken Karacabey, “Bahar şenliklerimiz kapsamında gerçekleştireceğimiz nitelikli etkinlikler ve birbirinden güzel bilim, sanat, kültür ve spor esintilerinin, siz sevgili öğrencilerimize üniversite hayatında ve sonrasında birlik ve beraberlik sağlayacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan ise, şahsi ve Yozgatlılar olarak Bozok Üniversitesini çok önemsediklerinin altını çizerek Bozok Üniversitesi’nin Yozgat’ın önündeki en büyük imkân olduğunu sözlerine ekledi. Yozgat’ın bir üniversite ve eğitim şehri olması adına belediye olarak her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Arslan, “Biz şehirlerin bir ruhu olduğuna inanıyoruz. Bu manada şehir ruhunu ve dinamiklerini ortaya çıkarma adına çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Belediye olarak amacımız Yozgat’a gelen öğrenci ve akademisyenlerin buraya isteyerek gelmesi ancak istemeyerek ayrılmasıdır. Öğrencilerimizin dile getirdiği sıkıntı ve sorunların aynıları kendi memleketlerindeki üniversitelerde başka öğrenciler tarafından da yaşanmaktadır. Yani bunlar çözülemeyecek meseleler değildir. Bunlarında çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız ve yapıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından sahne alan Bozok Üniversitesi Halk Oyunları ekibi oynamış olduğu birbirinden güzel yöresel oyunlarla güne ayrı bir renk ve coşku kattı.
 
SAYOKAN GÖSTERİSİ

Cumhuriyet Alanı’ndaki şenlik açılış programı Sayokan Türk Dövüş Sanatı Gösterisi ile devam etti. Cumhuriyet Alanı’nda gösteri sunan ekip, Sayokan’ın bir uzak doğu, kore veya Çin dövüş tekniği olmadığını ve Türk Milleti’ne has bir spor olduğunu vurguladı. Gösteride çalan mehter ve Türk marşları eşliğinde sporcu bozkurt ve Almilalar özel gösterilerini sundu. Gösteri sonunda Türk Bayrağı açan ekip, Türk Milleti’ne has spor dallarına, kültür ve sanat eserlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Daha sonra ise spor şenlikleri kapsamında düzenlenen turnuvalarda derece elde edenlere ödülleri takdim edildi. Akabinde Rektör Salih Karacabey ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, şenlik  meşalesini yakarak, şenliklere start vermiş oldu.

Editör: TE Bilişim