2016 yılının 23 Mayıs günü vefat eden Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur, vefatının yıldönümünde Kale Grubu’nun ülke genelinde kurulu bulunan tüm fabrikalarında düzenlenen mevlit programlarıyla anıldı.
Yerköy’de kurulu faaliyette bulunan Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde de aynı şekilde Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Camiinde mevlit programı düzenlendi. Mevlit programına Kaleseramik Özel OSB Bölge Müdürü Ekrem Demirarslan, Kaleseramik Fabrika Müdürü Gürsel Olgaç ile Kalekim, Kalenakliyat, Kalemaden şirketlerinin temsilci ve personelleri, S.S. Yerköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Yalçın ile birlikte Kooperatif üye ve şoförleri, Yerköy müftülüğü din görevlileri katıldı. 
Mevlüt programının ardından misafirlere Merhum Dr. (hc) İbrahim Bodur’un en çok sevdiği yemeklerden olan ve Yerköy’e geldiğinde en çok tercih ettiği Sebze çorbası, Kuzu Tandır, Bademli Pilav, Zeytinyağlı enginar yemeği ve tatlı ikram edildi.
DERİN ÜZÜNTÜ 
YAŞATMIŞTI
Çanakkale’nin Çan İlçesinde faaliyet gösterin Kaleseramik Fabrikaları’nı da bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr.  Hacı İbrahim Bodur, geçen yıl İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetmiş ve Tüm Türkiye’ye derin üzüntü yaşatmıştı. 
İBRAHİM BODUR KİMDİR?
1934 yılında adı Atatürk tarafından konulan Çanakkale Yenice ilçesi Nevruz köyünde 1928 yılında doğan İbrahim Bodur, "Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zenginleştirir" sözleriyle vecizeleşen, Türkiye'nin sanayileşmesine adanmış abide bir hayat yaşadı.
Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Türkiye'nin ilk 3,200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikası olan, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. 1956 yılına kadar bizzat bu fabrikayı yönetti.
İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde iftihar talebesi olarak okuduktan sonra İstanbul Amerikan Robert Kolej'e girdi.
Robert Kolej ekonomi bölümünden üstün başarıyla mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde gerekli programları alarak İş İdaresi ihtisasını tamamlayıp, 1951'de yurda döndü.
Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu.
Türkiye'nin sanayileşerek kalkınacağına ve kalkınmanın Anadolu'dan başlaması gerektiğine inanan Bodur, 1957 yılında Türkiye'nin ilk seramik karo fabrikalarının temelini attı. İlk kurulan limited şirketi, o gün 750 ortaklı, bugün 1200 ortaklı Çanakkale Seramik Fabrikaları Anonim Şirketi'ne dönüştüren Bodur, böylece aile fertlerinin, çalışanların, bayilerin bölge halkının iştirakleri ile Türkiye'nin ilk halka açık şirketini kurmuş oldu.
İbrahim Bodur, seramik, yapı ürünleri, yapı kimyasalları, savunma ve havacılık, makine ve kalıp, enerji, madencilik, nakliye ve bilişim gibi bir çok sektörde faaliyet gösteren Kale Grubu'nu oluşturdu.
Ayrıca gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında önemli ortaklıklar gerçekleştirdi. Siemens, Roca, General Electric ve Pratt&Whitney gibi birçok prestijli kuruluşla yabancı ortaklıklar tesis etti. 

Editör: TE Bilişim