Yozgatlı esnaf ve vatandaşlar dövizdeki karanlık yükselişe karşı tek yürek oldu. Esnafın uyguladığı dövizini bozdurana indirimli alışveriş imkanı kısa sürede tüm esnaflar arasında yayılmaya başladı.

Kimi fotoğrafçı, kimi inşaatçı, kimi emlakçı kimi de sağlık sektöründe işitme merkezi sahibi. Her gün bunlara bir yenisi eklenir. Her biri dövizin karanlık yükselişine karşı tek yürek oldu.

Vatandaşın da destek verdiği uygulama sayesinde hem Yozgat piyasası hareket kazandı hem de dövize karşı insanlar milli iradesini ortaya koydu.

DURAK: “REKLAM DEĞİL MİLLİ BİR GÖREVİ”
Kentte fotoğrafçılık yapan Selim Duruk, dövizin yükselişi karşısında uyguladığı indirimi iş yerinin camına astığı “Vatanına sahip çık. Dövizini bozdur, Türk lirasını al gel. Tüm ürünlerde yüzde 15 indirim” afişle duyurdu. 

Yaptığı uygulamanın bir reklam değil bir evladı olarak devletine karşı bir görev olarak yorumlayan Durak; “Hepimiz Türk’üz, hepimiz vatanımızı, milletimizi seviyoruz, hepimiz bayrak aşkı ile yapıyoruz, devletimizi seviyoruz. Devlet anadır, babadır, büyüktür. Yeri geldiği zaman da biz evlatları olarak, bireyleri olarak devletimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu günler de o günlerden bir tanesi. Şuanda ülkemiz ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreçten geçerken de bizim de aslında çok büyük adımlar değil küçük adımlar, devletimize, milletimize faydası olacak adımlar atmamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Türk Lirasına, milli paramıza sahip çıkmak. Benim amacım insanların yastık altındaki Dolar’ını, EURO’sunu bozdurup Türk Lirasının kıymet kazanmasını sağlamak amacıyla yapmış olduğum bir kampanya. İnsanlara bir çağrı yapmaktı” dedi. 

Uygulamanın kısa sürede tüm esnaflar arasında yayılmaya başladığını kaydeden Durak, önce vesikalık fotoğrafta indirimle başladıkları uygulamayı verdikleri tüm hizmetlerde geçerli hale getirdiklerini söyledi. 

KOMİSYON ALMIYOR!
Yozgat emlakçılarından Emin Sarıkaya da dövizini bozdurup gelen müşterilerinden komisyon almıyor. 
15 Temmuz’dan başlamak üzere ülkemiz üzerinde karanlık oyunların oynandığını ifade eden Sarıkaya; “Dövizin artması küresel güçlerin bir oyudur. Biz de emlak sektöründe dövizini bozdurup yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızdan komisyon almayarak destek vermek istiyoruz. Karanlık döviz oyununu milletimizin iradesi bozacaktır. Anadolu’nun tam ortasından Yozgat’tan tüm Türkiye’ye çağrıda bulunuyorum. Başaramadılar, başaramayacaklar Allah’ın izni ile” diye konuştu.  

İNŞAATTA YÜZDE 10 İNDİRİM
Dövizin karşısında uygulanan milli birlikteliğe destek veren inşaat firması sahibi İdris Duyar da, Türkiye’ye karşı oyunların karşısında durmak, döviz yerine Türk parasına destek olmak amacıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade etti. 

“Biz de Türk vatandaşı olarak kar etmeyelim, kar amacı gütmeyelim tamamıyla yüzde 10 kârımızı vatandaşa bağışlamak şartıyla dolarını, eurosunu bozdurarak destek olmak” diyen Duyar; 

“Hem Yozgatlı olarak boş olmadığımızı gösterelim hem de Yozgatlı olarak gösterelim. Biz neden kendi paramızla ticaret yapalım. Bankalarda kendi paramızı işletelim. Biz bunu baz alarak, bunu göz önüne alarak biz de dedik ki vatandaşlarımıza kiralık dairelerimizde, dükkanlarımızda, satılık daire ve dükkanlarımızda dövizini bozdurana yüzde 10 indirim yapalım. Bizim para kazanmamız önemli değil inşallah bu indirimle de sattığımız kişiler kazanır. Dövizlerini bozdurur, en azından memleketimize, Türkiye’ye bir yardımımız olur. İnşallah bu indirimi duyan vatandaşlarımız gelir, uygulamadan yararlanır. Neden, ülkemize bir katkımız olursa bundan dolayı ne mutlu bizim için” ifadelerine yer verdi. 

İŞİTME MERKEZİ DÖVİZE KARŞI!
Bir işitme merkezi sahibi Odyometrist Harun Yılmaz ise dövizdeki yükseyişin son dönemde ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğunu söyledi. 
Yozgat’ta işitme merkezi dövizini bozdurun gelen hastalara işitme merkezi alımlarında yüzde 15 indirim uyguladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: 
“Amacımız Türk milletinin birliğini, dirliğini her zaman daim kılmaktır. Allah hiçbir zaman bunlara fırsat vermesin. Biz başta Yozgatlı hemşerilerimiz olmak üzere Türk milleti her zaman bir birine kenetlenmiştir. Bunu da son dönemde yaşadıklarımızla gördük. Dövizini bozdurup gelene biz her türlü indirimi uyguluyoruz. Bu gün de Yerköy’den gelen amacımıza bu indirimi uyguladık. İnşallah bundan sonra gerisi gelecek. Biz her türlü vatanımızın, milletimizin arkasındayız, elimizden gelen desteği de sağlayacağız.”

VATANDAŞ MEMNUN 
İndirimden faydalanan Niyazi Özbek isimli vatandaş da yabancı paraların artık Türkiye’de geçer hükmünün bulunmayacağını söyledi. 
‘Türk lirası daha da değerlensin” çağrısı yapan Özbek; “Bundan sonra kendi paramız, Türk parası ile geleceğiz yüzde 15-20 indirimle bu müesseseden kulaklığımızı alıp gideceğiz. 300-500 dolarım vardı onu da bozdurdum, onunla geldim işitme merkezi sahibi yüzde 15-20 civarında indirim tanıdı. Kulaklığımızı alıp gideceğiz. Bu kirli emellere artık meydan yok. Onlar bu memleketi bölemeyecek, parçalamayacak, yutamayacak. Emelleri kursaklarında kalacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim