Lise Caddesi’nde bulunan ve Ortaokul olarak eğitim öğretim veren Celal Atik Ortaokulu’nun yıkılarak yerine Yozgat Lisesi gibi tarihi bir görünüme sahip okul inşa edileceği öğrenildi.

Yozgat’ta 1964-1965 yılları arasında temeli atılan ve 1966-1967 Eğitim Öğretim yılında hizmet vermeye başlayan 16 derslikli Celal Atik Ortaokulu yıkılarak yerine Selçuklu ve Osmanlı mimarilerinden örnekler barındıran tarihi görünümlü bir okul inşa edileceği belirtildi.

Eğitim öğretime açıldığı tarihten itibaren Merkez Ortaokulu ismini taşıyan ve 1997 tarihinde Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu şampiyon güreşçilerden Celal Atik’in ismi verilen ortaokulun Yozgat Lisesi’ne uygulanan proje kapsamında yıkılarak yerine daha büyük bir okul inşa edileceğini söyleyen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı  Celal Atik Ortaokulu’nun yıkılarak yerine yapılacak yeni okulun plan ve projelerinin hazır olduğunu ve yapılacak yeni okulun görsel resimlerinin de okul önündeki reklam panolarına yerleştirildiğini ifade etti.

Vali Abdulkadir Yazıcı Yozgat’ın ana arterlerini genişletmek amacıyla Lise Caddesi’nde yer alan kamu kurumlarının duvarlarının geriye çekildiğini hatırlattı. Bunun yanı sıra Yozgat Lisesi’ne uygulanan restorasyon projesinin birinci etabının da tamamlandığının altını çizen Yazıcı “ Böylece okulumuzun tarihi yüzü ortaya çıktı. Okulun kot seviyesi ve duvar yüksekliğinin de düşürülmesiyle orada ki tarihi bir yapı bütün ihtişamıyla oradan geçen vatandaşlarımıza göz kırpıyor. Ancak okulun hemen yanı başında yer alan diğer bir okulumuz Celal Atik Ortaokulu ise hem ana arterlerimizi daraltıyor, hem de bu tarihi yapıya gölge düşürüyordu. Onun için biz bu okulumuzu da yıkarak yerine daha fazla derslikli ve Yozgat Lisesi gibi tarihi bir görünüme sahip okul inşa edeceğiz” dedi. 
Yapılacak yeni okulun da tarihi bir mimariye sahip olacağını bildiren Vali Yazıcı “Böylece hem iki okulumuzda birbirini tamamlamış olacak, hem de şehrin ana arterleri genişleyecek ayrıca daha fazla derslikli bir okula kavuşmuş olacağız. Cadde üzerinde yer alan meslek liselerini de oradan kaldırdığımızda Lise Caddesi bambaşka bir çehreye kavuşacak. Yozgat Lisesi’ne ayrıca birde gece aydınlatma projemiz var ki onu da tamamladığımızda orası çok daha estetik ve tarihi bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim