Proje kapsamında, 3 yılda daha önce internetin sunduğu olanaklardan faydalanmamış 35 yaş üstü, çoğu kadın yaklaşık 30 bin kişiye internet öğretilmesi hedefleniyor. 123 gönüllü gencin görev aldığı projede katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda eğitimler verilecek.
Amasya, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak ve Yozgat illerinde hayata geçecek projenin tanıtım toplantısında konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Bu proje ile bilgiye erişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı ve ülke kalkınmasına destek olmayı hedefliyoruz. Ülkemizin kalkınmasına destek olmak amacıyla dijital ekosistemimizi genişletmek ve geliştirmek için yaptığımız çalışmaları artırarak sürdürmek arzusundayız” dedi.

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra ise toplantıda yaptığı konuşmada "Birleşmiş Milletler bu yüzyılın başında “Kalkınma İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri”ni küresel bir öncelik olarak belirledi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve TTNET işbirliğiyle Türkiye’nin her yerinde herkes için BT olanakları yaratarak sayısal uçurumu kapatmayı ve nüfusun en çok mahrum bırakılmış ve kenara itilmiş kesimlerini küresel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlıyor. Hedefimiz BT’nin imkânlarından yararlanarak herkes için daha güçlü, daha adil ve daha müreffeh bir geleceğe sıçrama yapmak" dedi.

Editör: TE Bilişim