İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Yozgat'ın asayiş bakımından diğer illere göre huzur dolu bir kent olduğunu söyledi. Şehirdeki park sorununa da değinen Akarsu, kural ihlallerinde ceza yerine önce uyarıda bulunmayı tercih ettiklerini söyledi.
    İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Seda Erkılıç ve Editör Tarık Yılmaz'ın da katıldığı kahvaltıda, Akarsu şehrin asayiş ve güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
    Birim amirlerinin katıldığı toplantıda Akarsu, yaklaşık 3 aydır görevde bulunduğunu belirterek, emniyet teşkilatının gece gündüz demeden Yozgatlıların huzur ve güven içinde yaşamaları için çalıştığını söyledi.
     Ramazan sonrasında Yozgat'ta alkol kullanımına bağlı olarak trafik kazası ve kavgalarda bir artış yaşandığını, ancak bunun ciddi boyutlarda olmadığını anlatan Akarsu, ''Biz kimsenin özel yaşantısına karışmıyoruz. Ama özel yaşantıyla ilgili durum başkalarına zarar vermemesi gerekir. Biz bunu sağlamaya çalışıyoruz, bu yönde uygulamalar yapıyoruz'' dedi.
     Akarsu, birazda kentin yapısına bağlı olarak otopark sorununun bulunduğuna dikkati çekerek, ''Yozgat'ta en önemli konumuz park sorunu, bunu çözmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de öncelikle vatandaşımıza gerekli uyarıyı yapıyoruz, daha sonra gerekli yasal işlem yapıyoruz'' diye konuştu. Bekir Akarsu daha sonra basın mensuplarının emniyet teşkilatına yönelik gördükleri aksaklıklar ve talepleri konusunda bilgiler aldı.
     Akarsu basın mensuplarına emniyet müdürlüğü üst katında bulunan Mobese Kamera Sistemi odasını da gezdirip, bilgi verdi.
Editör: TE Bilişim