Bakan Elvan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mersin'de, Mersin Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Özdemir Çakacak tarafından karşılanan Elvan, burada yaptığı açıklamada, Mersin'in bir liman kenti olduğuna vurgu yaparak, aynı zamanda bir turizm, tarım ve sanayi kenti olduğunu söyledi.
Çukurova Hava Limanı'nın 'yap-işlet-devret' modeli çerçevesinde ihalesinin yapıldığını hatırlatan Bakan Elvan, "Bu projeyi alan firmanın bazı finansal sıkıntılar yaşaması nedeniyle 6 aydan biraz daha fazla bir gecikmesi söz konusu. Şu anda yüzde 15'ler seviyesinde bir gerçekleşme var. Biz ilave bir süre daha verdik firmaya. Sanıyorum şu anda bir kaç yabancı şirketle temasları devam ediyor, ortaklık yapma konusunda. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü de bu görüşmeleri yakından takip ediyor. İnşallah bir kaç hafta içinde bu neticelenecek ve buna göre yol haritamızı ortaya koyacağız. Ama Mersin halkı şundan emin olsun, Çukurova Havaalanı 30 milyon yolcu kapasitesi ile gerçekleşecek. İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesi, ikinci aşamada da 30 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak ve bu bölgenin çok önemli hava limanlarından biri olacak. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; havaalanının yapılmasıyla ve şu anda Konya'dan Karaman, Karaman'dan Ulukışla ve Mersin'e uzanan hızlı demir yolu hattının tamamlanmasıyla, buna paralel bir şekilde yine Yozgat-Yerköy, oradan Aksaray-Kırşehir, Kırşehir'den yine Ulukışla'ya oradan da Mersin'e yine hızlı tren hattının bağlanmasıyla, bu bölgede inanılmaz bir canlılık olacak. Bu hızlı trenler sadece yolcu amaçlı olmayacak. Bunlar aynı zamanda yük taşımacılığı da yapacak ve özellikle Orta Anadolu'da üretim yapan firmaların taşımacılık maliyetlerinde çok ciddi düşüşler söz konusu olacak. Bu firmaların rekabet güçleri artacak ve bir anlamda Mersin Limanı, tüm ulaşım sektörünün bir terminali haline gelmiş olacak" şeklinde konuştu.
Mersin'i Taşucu'na kadar bağlayan kesim için otoyol yapmak istediklerini de ifade eden Elvan, bununla ilgili fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, şu anda uygulama projesinin yapımına yönelik çalışmaların da Karayolları Genel Müdürlüğü'nde devam ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim