Yozgat kent merkezinin sınırında yer alan Sarıhacılı köyünün mücavir alana dahil edilen bölümlerinde tali yol açma çalışmalarına başlanıldı.

     Belediye Başkanı Yusuf Başer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıhacılı köyünün bir bölümünün Şeyhosman Mahallesi sınırları içerisinde yer aldığını, burada başlayan yapılaşma öncesinde tali yolları açmayı uygun bulduklarını söyledi. Başer, ''İmar planında yer alan tali yolları açmaya ve yapmaya başladık. Şuanda 3 kilometrelik bölümde yol açma ve yapımını planladık. Bu rakam artabilir. İlerde açılan bu tali yollar Atatürk Yolu'na bağlanacaktır'' dedi.

     Belediye Başkanı Başer, açılan Yozgat'ın gelişip, mücavir alan miktarının arttığını da vurgulayarak, Sarıhacılı ve Köçekkömü köyleriyle birlikte Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü bölgesinin de belediye mücavir alanlarına dahil edildiğini hatırlattı. Başer, ''Bu bölgelerde yapılaşma henüz yeni başlamış durumda iken müdahale ettik, altyapıya yönelik çalışmalar başlattık. Zira ilerde yapılaşma sonrasında altyapı yapmak çok zor oluyor, bazı yapılmış binaların istimlakinde sorunlar yaşanıyor. Tüm bunları dikkate alarak, kentin gelişmesine, büyümesine bağlı olarak çalışmalar planlanıyor'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim