Teşvik Yasalarının da kurtarıcı rolünü üstlenemediği Yozgat'ta ekonomik durgunluk giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor. AB Projelerinin uygulanabilirliği konusunda da bir türlü istediği sonucu ulaşamayan özel sektör, içinde bulunduğu durumdan desteklerle kurtulmanın planlarını yapıyor.
TEŞVİK DEĞİL
HİBE ŞART…
    İşletme sahipleri devletin teşvik yasalarının yanı sıra, şartları daha hafifletilmiş faizsiz krediler ve hibe desteklerinin kent ekonomisini ancak canlandırabileceği görüşünü savunuyor.
    Bu güne kadar çıkan teşvik yasalarının daha çok büyük işletmelerin işen yaradığını ileri süren işletme sahipleri; “Yozgat esnafı, işletmecisi bu güne kadar tam manasıyla teşvik yasasından yararlanamadı. Ekonomide kuralları belirleyen büyüt işletmelerin daha çok işine yarayan teşvikler, küçük işletmecinin yanından dahi geçmedi. Yozgat işletmecisinin, esnafının şartları hafifletilmiş faizsiz kredilere ve hibe desteklerine ihtiyacı var. Bu destekler sağlanmadığı takdirde küçük ve orta ölçekli işletmeler ne bulunduğu durumdan kurtulabilir, ne de bozulan ekonomisini düzelme imkanına sahip olabilir” dediler.
KENTTE YAPRAK
KIPIRDAMIYOR!
    Yozgat'ta durağan bir ekonomik yapının hakim olduğunu ve sürekli üst üste krizler yaşayan kent ekonomisinin yaprak kıpırdamaz bir hale geldiğini söyleyen işletme sahipleri, siyasetçilerin ve bürokratların kentteki ekonomik yapıyı çok iyi analiz etmesi gerektiğini söylediler.
    İşletme sahipleri, kapasite geliştirme adına hibe kredilerinin oldukça önemli olduğunu belirterek; “Şartları uygun hibe destekleri ve krediler sağlanırsa kentin yara almış ekonomisi az da olsa derman bulmuş olur” diye konuştular.
Editör: TE Bilişim