Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan ‘AR-GE Bülteni’ ile eğitim faaliyetleri detayları ile kamuoyuna duyuruldu.
Toplam 34 sayfadan oluşan bültenin sahipliğini Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş yaparken, yayın kurulu; Erol Özel, Ömer Rıza Zararsız, Mehmet Emin Aksoy, Uğur Çınar, Mehmet Durmaz, Selim Çakır’dan oluşuyor.

Bültenin giriş bölümünde AR-GE biriminin kuruluş amacı; “Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim alanında araştırma-geliştirme çalışmalarını yapmak amacıyla Strateji Geliştirme Şubesine bağlı AR-GE birimi oluşturmuş” şeklinde açıklandı.

AR-GE tanımına da yer verilen giriş bölümünde şu ifadelere yer verildi: “AR-GE kişinin, toplumun ve kültürün bilgi birikimini artırmak ve bu birikimin yeni uygulamalara yol açması amacıyla sistematik bir temele dayalı yapılan yaratıcı, yenilikçi, geliştirici çalışmaları kapsar.

Eğitim, bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayarak yeni bilgiler elde etmek ve mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve araçlar üretmek, bilgiye dayalı sistematik olarak yeni projeler üretebilmek, süreç ve hizmetler oluşturmak veya mevcut olanları geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalardır.”

Mili Eğitim Bakanlığı Ar-Ge yönergesi kapsamında oluşturulan Ar-Ge biriminin Araştırma Stratejik Planlama ve Kalite Geliştirme Ekibi (ASKE), Projeler Ekibi (PEK) olmak üzere iki ekipten oluştuğu bilgisine yer verilirken, AR-GE ekiplerinin görevlerinin yönergenin 7. maddesinde belirtildiğini kaydedildi.

Editör: TE Bilişim