Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yozgat Devlet Hastanesinde ilk kez Laparaskopik Histerektomi yöntemi uygulanarak, başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. İldeki bu uygulama ile vatandaşların ameliyat sonrası yatış süresi daha kısa olacak. Yozgat Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Kliniği Uzmanlarından Op. Dr. Vahit Doğu Kemik ve Op. Dr. Pınar Kemik tarafından gerçekleştirilen ameliyat ilde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Op. Dr. Vahit Doğu Kemik ve Op. Dr. Pınar Kemik, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat’ta ilk defa gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) ameliyatının dünyada ve Türkiye’de en fazla tercih edilen yöntem olduğunu ifade etti. Dr. Vahit Kemik “Histerektomi tanım olarak rahmin vücut dışına alınması ameliyatıdır. Tüm dünyada olduğu, ülkemizde sezeryan ameliyatından sonra en sık yapılan ameliyat rahmin çıkarılması (histerektomi) ameliyatıdır. Bu sayede hastalarımız daha çabuk iyileşerek sağlığına daha kısa sürede kavuşmuş olacak” dedi.
Ameliyatta uygulanan yöntemin iyileşme sürecine önemli katkısının olduğunu vurgulayan Dr. Kemik, “Büyük cilt kesilerine gerek kalmadan daha az yara izi, daha iyi görüntüleme sağlaması, daha az kan kaybı, daha az ağrı ve ilaç tedavisi gerektirmesi, ameliyat sırasında ve sonrasında görülen komplikasyonların az olması nedeniyle bu yöntemi uyguluyoruz.
Hastanede ameliyat sonrası yatış süresinin daha kısa olması, daha az maliyete yol açması, hem de hastanın kısa sürede iş başı yapabiliyor olması laparoskopik histerektominin avantajlarındandır. Dolayısıyla laparoskopik histerektomi, hastaya diğer ameliyat yöntemlerinden daha kaliteli bir yaşam standardı sağlamaktadır. Bu yüzden dünyada ve ülkemizde bu yöntem daha fazla tercih edilmektedir. Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz bu başarılı operasyon ilimizde ilk olma özelliğini taşıyor. İnşallah bundan sonra hastalarımız bu yöntemle daha kısa sürede sağlığına kavuşmuş olacak ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim