İngiltere'nin Başkenti Londra'da gerçekleştirilecek olan olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek olan 114 sporcu arasında beş Yozgatlı sporcu da Altın Madalya kazanıp, İstiklal Marşımızı söylettirip, Bayrağımızı göndere çekilmesi için mücadele verecek.
Olimpiyatlara katılacak olan milli takımlarımızdan Grekoromen Stil Güreş Milli Takımı kadrosunda Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Güreş Eğitim Merkezi'nden yetişen Rıza Kayaalp, Atakan Yüksel ve Rahman Bilici bulunuyor.
Halterde olimpiyatların tecrübeli ismi Aylin Daşdelen bulunuyor. Kocaeli'de yapılan seçmeler sonucunda 48  kiloda Nurdan Karagöz, 58 kiloda Bediha Tunadağı, 63 kiloda Sibel Şimşek ile birlikte 53 kiloda hemşehrimiz Aylin Daşdelen Londra Olimpiyatlarına katılma hakkını elde etti.
Masa Tenisinde ise, Yozgat Sorgun ilçesinde dünyaya gelen ve 4 yaşında elektrik çarpması sonucu bir koluyla iki bacağını kaybeden Kübra Öçsoy altın madalya için Londra'da mücadele verecek.

ATAKAN YÜKSEL
1996 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başladı. Yıldızlar Türkiye Şampiyon olunca, şampiyon öğrencilerin toplandığı Aksaray Güreş Eğitim Merkezi'ne nakli yapıldı. 2001 yılından itibaren Aksaray'da eğitimine devam eden Atakan Yüksel, ASKİ Spor Kulüben transfer oldu ve takımı adına katıldığı uluslararası turnuvada Avrupa şampiyonu oldu. Şimdi ise 2012 Olimpiyatlarına katılıp, Türkiye'yi temsil edecek.

AYLiN DAŞDELEN
Nurcan Taylan ve Sibel Şimşek’le birlikte Ülkemizin yetiştirdiği en önemli bayan haltercilerinden biridir. 2003 Avrupa Halter Şampiyonası’nda üç dalda Avrupa rekoru kırmıştır. Ekim 2004′te milli haltercilerle ilgili yaşanılan talihsiz bir olay bayan sporcumuzu da olumsuz yönde etkilemesine karşın, sonrasında tümüyle Halter sporuna kanalize olmayı başarabilmiştir. Dünya Şampiyonası ve Avrupa şampiyonaları gibi bir çok önemli turnuvalarda ülkemize başarılı sonuçlar getirmiştir.

KÜBRA ÖÇSOY
Yozgat Sorgun ilçesinde dünyaya geldi ve  4 yaşında elektrik çarpması sonucu bir koluyla iki bacağını kaybetti. 16 yaşındaki sporcumuz 5 yıl önce masa tenisi sporuyla tanıştı. Diyanetspor bünyesinde spor faaliyetini sürdürüyor, 2007 ve 2009 Avrupa şampiyonalarında üçüncü oldu. 2010’da ise Slovenya’daki turnuvada birincilik elde etti. Şimdi Londra Olimpiyatlarında Altın Madalya kazanabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

RAHMAN BiLiCi
Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nden yetişti. 2001 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başlayan Rahman Binici, 2005 yılında ilk kez katıldı uluslararası turnuvada Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak, dünyaya gözdağı vermeye başladı. Aynı yıl Pansu Şekerspor takımana transfer olan Rahmen Bilici, şuanda güreş sporuna ASKİ takımında devam ediyor. Rahman Bilici, 2012 Londra Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

RIZA KAYAALP
2000-2001 sezonunda, yapılan eleme müsabakalarında rakibine yenilip, elenmesine karşın ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Rıza Kayaalp, Yozgat’ta Güreş Eğitim Merkezi'ne kayıt olarak güreş sporuna ilk adımını attı. 10 yıldır sürdürdüğü güreş sporunda pek çok ulusal ve uluslararası başarı kazanan ve son olarak 2011 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya alan Rıza Kayaalp, Olimpiyatlara ilk kez katılacak.



Editör: TE Bilişim