İl Genel Meclis Maşkanı Üzeyir Arslan yaptığı İl Genel Meclis görüşmesinden sonra yaptığı basın toplantısında 2010 yılı değerlendirmesi yaparak açıklamalarda bulundu.
    2010 yılı içerisinde bir çok işi yaptıklarını ve her geçen zamanda hedeflerinin giderek büyüdüğünü dile getiren Arslan, 2011 yılının bütçesinin tahmini 38 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.
    Bütçenin dağılımını İl Özel İdaresinin zaruri ihtiyaçları ve bunların içerisinde bulunan kanuni payları düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Arslan; “Öncelikle İl Özel İdaresinin zaruri ihtiyaçları ve bunların içerisinde bulunan kanuni paylar dediğimiz İller Bankası payı yüzde 5, Avukat Baro payı yüzde 0,10, Vilayetler Hizmet Birliği payı yüzde 1, Kalkınma Ajansı payı yüzde 1 ve yüzde 20'side İlköğretim Okullarına ayrıldıktan sonra birde bazı harcama kalemleri ve Genel Kamu Hizmetleri dediğimiz kalemler vardır. Bunlarda yaklaşık olarak 20 milyon TL'ye yakın bir rakamdır. Bakiye kalan 18 milyon 500 bin TL ise bir kısmı acil işler için Sayın Valimizin Başkanlık etmiş olduğu İl Encümeni yetkisinde verilmiştir. Diğer geri kalan kısmı da Sayın Valimiz, Kaymakamlarımız, Komisyonlarımızın çalışmaları ve yatırımcı daire müdürlüklerinin görüşleri doğrultusunda Merkez İlçe ve diğer İlçelerimiz nüfus, köy sayısı, yüz ölçümü, gelişmişlik oranları belirlenerek eşit şartlarda aciliyet sırasına göre Yatırımcı daire müdürlüklerine, payları ayrılmış il bazında 2011 yılında 143 adet köyümüzde kanalizasyon yapımı için ödenek ayrıldı biliyorsunuz bu kanalizasyonlar 2010 yılında da 100 civarında köy planlamıştık bunu 2010 yılı içerisinde gerçekleştirdik. İnşallah bu yılda planlarımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü hedefimiz önümüzdeki 3 yıl içerisinde kanalizasyonsuz köyümüzün bırakılmamasıdır” dedi.
    “Yine bu yıl bir ilki gerçekleştirerek bazı köylerimizde çocuk parkları yapmayı planladık” diyen Arslan; “İnşallah bunları da yapacağız yine yatırımcı dairelerden Tarım İl Müdürlüğünden Mısır, Yonca, Korunga, Kabak Çekirdeği ve Bodur Elma, Armut, Şeftali, Vişne Bağ çubuğu alımı için 662 bin TL ödenek ayrılmıştır. Sağlık İl Müdürlüğü içinse 470 bin TL ödenek ayrılarak yine bir ilk olarak Köylerimizin su depolarına klorlama cihazı alımı için ve Sağlık Toplum merkezi için ödenek ayrılmıştır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü için 420 bin TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için 160 bin TL İl Afet Acil Durum Hizmetleri için 89 bin 858 bin TL, Çevre ve Orman Müdürlüğü için ise 106 bin  TL ödenek ayrılmıştır” diye konuştu.
       
Editör: TE Bilişim