Ankara Mamak’ta Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına Yozgat Valisi Kadir Çakır, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eski Maliye Bakanlarından Lütfullah Kayalar, Ankara Ak Parti Milletvekili Nevzat Ceylan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da katıldı. Yozgat dışında yaşayan siyasi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu genel kurul toplantısında tek aday olarak seçime giren Ankara Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç başkanlığındaki yönetim göreve getirildi. 11 federasyon 1 vakıf ve 350 dernekle Yurt içi ve yurt dışı temsilcilikleriyle bir araya gelen Yozgatlılar, Ankara’da Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu’nun temelinin atıldığı genel kurulunda, Başkanlığa seçilen Ahmet Koç, tüzük gereği bir yıl süreyle konfederasyonun dönem başkanlığı görevini yürütecek. 
ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ
Yapılan konuşmalarda Yozgat’ın ve Yozgatlıların öneminden, değerinden bahsedilerek, ‘vatanseverliğin, kardeşliğin temsil edildiği bir şehir’ olduğu vurgulandı. Ayrıca dünyanın her yerinde yaşayan Yozgatlılara birlik ve beraberliğine yönelik mesajları verildi. Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu’nun gelecekte imza atacağı büyük etkinlik ve hizmetlerin müjdesi de verildi. 11 federasyon, 1 vakıf, 350 dernek ve bunların yurt içi, yurt dışı temsilcilikleriyle büyük bir sivil güç oluşturan ‘Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu’, sadece Yozgatlıların birliğini, kardeşliğini, dayanışmasını değil Türkiye’nin ve dünyanın her köşesindeki Türklerin de dirliğini, hakkını, hukukunu arayacak, koruyacak; bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın vesilelerine imkan sağlayacağının altı çizildi.
POLEMİK 

ANKARA’da gerçekleştirilen Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Olağan Genel Kurul toplantısında bir de polemik yaşandı. İlk konuşmayı AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer yaptı. Başer, ‘’Her yerde Yozgatlının var olması bizleri gururlandırıyor’’ dedi. Genel Kurul Divan Başkanlığını yürüten Avukat Satılmış Şahin, ‘’Sayın vekilim her yerde Yozgatlı var ama yerel seçimlerde Yozgatlıların aday gösterilmememi bizleri üzdü’’ diyerek, Büyükşehirlerde Yozgatlı aday adaylarından herhangi birisinin henüz aday gösterilmemesine göndermede bulundu. Daha sonra kürsüye gelen CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven de, ‘’Yozgatlının Yozgat dışında değil, Yozgat’ta doğup, büyüdüğü şehirde karnını doyurup, yaşaması bizleri gururlandırır’’ sözleriyle, polemiğe farklı boyut getirdi. 

Editör: TE Bilişim