Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam eden Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Şehir Hastanesi bağlantılı Alternatif Yol çalışmasını yerinde inceledi.

25 METRE GENİŞLİĞİNDE ALTERNATİF YOL!

Mesaisini daha çok makamda bulunmak yerine sahada, çalışmaları yerinde takip ederek geçiren ve vatandaşlarla her fırsatta istişare halinde olan Başkan Arslan, şehrin gelişim programına da önemli katkı sağlayacak ‘Alternatif Yol’un tamamlandığında 25 metre genişliği ve alt yapısı ile şehir trafiğini büyük oranda rahatlatacağını söyledi.
Alternatif Yol’un başlangıç noktası da sayılan Şehirlerarası Otobüs Terminali güzergahındaki çalışmaları inceleyen Başkan Arslan, güzergahın buradan Kent Park, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Şehir Hastanesi’nin giriş kapısına kadar uzanan hattan oluşacağını belirtti.

YENİ CADDE VE YOLLAR ŞEHRİN GELİŞİM ADINA ÖNEMLİ

Başkan Arslan, başta Şehir Hastanesi bağlantılı alternatif yol olmak üzere şehrin farklı noktalarında yeni cadde ve yollar açtıklarını belirterek;
“Yeni cadde ve yollar, gelişen şehirlerin adeta ana damarlarıdır. Bu gerçekten hareketle biz de öncelikle kenar mahallelerin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayacak yeni cadde ve yollar açıyoruz. Şehir Hastanesi bağlantılı yol bu anlamda Yozgat’ın şehir gelişimine olumlu katkı yapacak, farklı yaşam alanlarının oluşmasını sağlayacak. Bunun yanı sıra 4. Etap TOKİ Konutları ve Sevgi Evleri’ni Şeker Pınar Mahallesi’ne bağlayacak caddenin alt yapı çalışmalarını tamamladık. 1 ve 2. TOKİ Konutları ve Eskipazar bağlantılı güzergahın alt yapı çalışmaları çerçevesinde menfez ihalesini tamamladık. Atatürk yolundan İstikbal Mobilya güzergahına yeni cadde açılacak. Kenar mahalle kavramını ortadan kaldıracak, şehrin gelişim hatlarını oluşturacak yeni yol ve cadde çalışmalarını plan ve program dahilinde sürdürüyoruz” diye konuştu.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDE SONA DOĞRU


Başkan Arslan, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Arslan şunları söyledi: “Otobüs Terminali’nde köklü değişiklik ve düzenlemelere gittik. Hem vatandaşın hem de otobüs ve minibüslerin rahatlıkla kullanabileceği Yozgat’a yakışır bir hale getirmek için başlattığımız çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Öncelikle terminal içerisindeki gereksiz araç trafiğini ortadan kaldırdık. Bunun yanı sıra yeni dükkanlar ve düzenlemelerle bu alanı kullanışlı bir hale getirdik. Işıklandırma sisteminin yanı sıra hususi otomobiller için Lise Caddesi’ne bakan tarafına bir otopark yaptık. Terminal girişine, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yan tarafına vatandaşlar için yeşil alan düzenlemesi yapıyoruz. Ayrıca terminal giriş çıkışlarını düzenleyecek otomasyon sistemi kurduk. Artık izinsiz ve uygunsuz araç giriş çıkışına izin verilmeyecek. Terminalin en önemli bölümünü oluşturan tuvaletler kısmını tamamen yıktık. Yerine daha kullanışlı tuvalet ve lavabolar yapacağız. Terminal içerisinde de düzenlemeye gidiyoruz. Buradaki bilet satış noktaları tek bir hizaya getirilecek. Böylelikle vatandaş girişte tüm firmaları görebilecek. Terminalin kullanışlı, Yozgat’a yakışır bir hale gelmesi için her türlü ayrıntıyı hesap ederek çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde tamamlayarak, tam manasıyla kullanıma açacağız.”
Otobüs terminallerini ‘şehirlerin dışa açılan kapısı’ olarak ifade eden Başkan Arslan, yapılan hizmetlerin devamlılığı adına burada Ulaştırma Müdürlüğü kurarak, Yozgat Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kurumsal bir hale kavuşturduklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim