YOYŞED tarafından her yıl düzenlenen kültür ve sanat şöleni bu yıl şehitleri anma programı olarak yapıldı. Dernek binasında gerçekleşen programa Yozgat’ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden ve kardeş ülke Azerbaycan’dan çok sayıda şair, ozan, yazar ve sanatçı katıldı.
Dernek başkanı Salim Gülbahçe, YOYŞED’in her yıl düzenlediği kültür ve sanat şöleninin içeriğini bu yıl değiştirdiklerini ve ülkenin içinde bulunduğu hassasiyeti göz önüne alarak programı sadece şehit ve gazileri anma programı olarak tertip ettiklerini bildirdi.
YOZGAT TANITILDI
YOYŞED tarafından Cumartesi günü gerçekleşen programın gündüz ki ayağında Yozgat’a gelen konuklara Yozgat’ın tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda Yozgat Etnografya Müzesi, Hayri İnal Konağı, Kent Park, Yozgat Çamlığı gibi mekanlar gezdirilerek konuklara Yozgat hakkında bilgi verildi.
ŞİİR VE TÜRKÜLER OKUNDU
Cumartesi günü düzenlenen etkinliğin akşamki finalinde ise dernek binasında şairler, yazarlar, ozanlar ve sanatçılar hünerlerini sergiledi. Okunan şiir ve türkülerde şehitlere vurgu yapılırken, bazı şairlerde kendi kitaplarını tanıtma imkanı buldu. Yozgatlı gurbetçi vatandaşlarda programa katılarak, şiir ve türkü dinleme imkanı buldu. Programın sonunda katılımcılara katılım ve teşekkür belgeleri dernek başkanı Salim Gülbahçe tarafından takdim edildi.

Editör: TE Bilişim