Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Tanıtım ve Satış Yeri inşaatının 45 gün önce başladığını ve hızla devam ettiğini belirterek, 90 günde yapılması planlan yerin 45 gün sonra hizmete gireceğini söyledi. Yapılan binanın yanında bulunan park ile birlikte bütün olacağını ifade eden Başkan Arslan, “ Yoldan geçen insanların yanında şehir merkezimizden de vatandaşlarımız giderek burada piknik yapıp, Yozgat’ın yöresel ürünlerini tatmış olacak, tarım ürünlerinden, yumurta, bal, kaymak alabilecekler. El sanatlarını görüp hediye olarak alabilecekler” dedi.
Amaçlarının Yozgat’ın yöresel ürünlerini tanıtmak olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “İl dışında yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var. Bunlar Yozgat’a geldiklerinde, doğduğu topraklarda yetişen ürünleri alabilecekler. Şehirler arası yol kenarında olduğu için yolcularda burada durup ilimizin ürünlerini tadabilecek, dinlenip yorgunluklarını atabilecekler” diye konuştu.
Bina yanına ayrıca bir Yozgat’ın yöresel ekmeği olan Parmak Çörek yapılacağını ifade eden Başkan Arslan, “Binanın işletmeciliğini belediyemiz yapacak, fırını ise ihale ile özel sektöre vereceğiz. Çünkü parmak çöreği çıkarmak tecrübe ve sanat gerektiriyor. Bu alan Yozgatımız için yeni bir piknik alanı olacaktır. İlimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim