Yozgat İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin ve Yardımcısı Mustafa Şahin koordinesinde yürütülen Yaşama Yol Ver Projesi Yozgat’ta başarıyla uygulandı. Yaklaşık bir yıl süren proje çerçevesinde ekip, okul okul gezip bilgilendirme programları düzenledi. Toplumun hemen her kesimine ulaşan ekip, ortaya koyduğu başarı ile projenin başarıyla uygulanmasında etkili bir rol üstlendi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde öğrenciler ve vatandaşlarda ‘Ambulans bilinci’ oluşturmak ve ‘112 Acil Çağrı Merkezi’ni anlatmak amacıyla başlatılan ‘Yaşama Yol Ver’ projesi son ziyaret programı ile tamamlandı. 

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin’in koordinesinde sağlık memurları Şevket Timuray, Buket Karaman ve Çilem Tümer Hazer,  proje kapsamında özellikle geleceğimizin emanetçisi çocukları okullarında ziyaret etti. 

Ekip, bu ziyaretlerinde tüm öğrencilere proje hakkında detaylı bilgi verip, çeşitli dokümanlar ve proje ile ilgili hediyeler dağıttı. 
Şevket Timuray, Buket Karaman ve Çilem Tümer Hazer, çocuklarla yaklaşık yarım saatlik periyotlar halinde bir araya gelerek ambulanslar ve 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. 

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan proje ekibi, hasta taşıyan ambulanslara her zaman yol verilmesi gerektiğini belirterek, çocuklara 112 Acil Çağrı Merkezi’nin öneminden bahsetti. 

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden programların yıl sonuna kadar kesintisiz olarak devam edeceği bildirildi.
Yozgat’ta başarıyla uygulanan proje, özellikle trafikte 112 Acil Servis ambulanslarına yol verilmesinden ilk yardıma kadar pek çok konuda insanların bilgilendirilmesini sağladı.

Editör: TE Bilişim