Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yozgat Devlet Hastanesi’nde üçüncü basamak genel yoğun bakım merkezi önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. Yozgat Devlet Hastanesi’nde yakında hizmete girecek üçüncü basamak yoğun bakım merkeziyle birlikte hasta sevklerinin de azalacağı bildirildi.
Hastaların mağdur olmaması ve sevk oranlarını azaltmak amacıyla yapılan çalışma sonucunda önümüzdeki günlerde Yozgat Devlet Hastanesi’nde üçüncü basamak yoğun bakım merkezi hizmete girmiş olacak. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca, üçüncü basamak genel yoğun bakım merkezinde genel yoğun 10 yatak, bir izolasyon odası ve 11 yatağın yer alacağını söyledi. 
Genel Sekreter Kurca, 3 sorumlu hekim ve 18 hemşire ile önümüzdeki günlerde hasta kabulüne başlanılacağını bildirdi. Genel Sekreter İsmail Kurca, “Hasta yakınları için ayrıca bilgilendirme odası bulunan yoğun bakım odalarımız tek kişilik olup, hasta mahremiyetini en ince detayına kadar düşündük “ dedi. 
Üçüncü basamak yoğun bakım merkezinin önemli ve hayati sağlık hizmetleri verme özelliği bulunduğuna da söyleyen İsmail Kurca, “Üçüncü basamak Yoğun Bakımda; invaziv veya noninvaziv mekanik ventilasyon ve ileri solunum monitörizasyonu gereken hastalar, kronik organ bozukluğunun günlük aktiviteyi bozacak şekilde ilerlediği hastalar, HELLP sendromu, ağır sepsis, septik şok, ARDS, ağır preeklampsi ve eklampsi gibi yakın takip ve tedavi gerektiren akut sorunlar, kontrol edilemeyen veya fazla miktarda transfüzyon gereken kanamalar, organ bozukluğu yapan zehirlenmeler, cerrahi sonrası gelişen dâhili komplikasyonlar (koroner sendromlar, sepsis, böbrek veya karaciğer yetmezliği gibi), birden fazla organı ilgilendiren sistemik hastalıkların akut sorunları, izolasyon önlemi gereken hastalar (dirençli enfeksiyonlar, immünsuprese hastalar), ciddi santral sinir sistemi patolojisi ve cerrahisi (sinüs üzerinde kanama, çökme fraktürü, ciddi serebral ödem, subaraknoid kanama, diffüzaksonal yaralanma, spinal şok, kord ödemi gibi), Glaskow skoru 7 ve altında olan hastalar, kalp cerrahisi geçiren hastalar, çoklu travma hastaları yatmaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim