Ankara’da faaliyet yürüten YOBİDAV’ın 6’ncı Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. Mevcut başkan Mustafa Erkılıç’ın 22 oy alırken, diğer aday Durak Turan Düz 55 oyla vakfın yeni başkanı oldu. 

Yukarı Sarıkaya İlçesi’nin daha önce belediye başkanlığı görevini yapan, şair ve yazar kimliği ile de tanınan Durak Turan Düz, bu güne kadar yürüttüğü çalışmalardan dolayı Mustafa Erkılıç’a teşekkür etti. 

Yeni yönetim kurulunu Yozgat’ın 13 ilçesini temsil edecek şekilde belirlediğini ifade eden Düz; “Öncelikle olağan genel kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 24 Ocak 1998 tarihinde 23240 sayılı Resmi Gazete’de 44 sayfada yayımlanarak kurulmuş olan vakfın 66 kurucudan birisiyim. Daha önceleri bu vakfın başkan vekilliği, muhasipliğini ve genel sekreterliğini yaptım. 

Vakfımızın kuruluş amacı; Yozgatlıların ekonomik, kültürel, sağlık, sosyal, eğitim, öğretim, turizm ve tanıtma, sportif, kültürel ve buna benzer ihtiyaçlarının karşılanması, bu yönde gerekli araştırma ve çalışmaların yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarca yürütülen bu sahadaki çalışmalara yardımcı olarak öneriler hazırlanmasıdır. Bu kapsamda vakfın imkan ve kaynakları ile destekleyip takip ederek çözüme kavuşturmak amacı her zaman önceliğimizdir. İnşallah bu amaçlar doğrultusunda Yozgatlıları bir çatı altında buluşturmak, Ankara’da güçlü birlikteliğe imza atmak asıl hedefimiz olacaktır. Yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımızı da bu amaç doğrultusunda Yozgat’ımızın 13 ilçesini temsil edecek şekilde oluşturduk” diye konuştu. 



YOBİDAV’IN YENİ YÖNETİMİ 

Durak Turan Düz başkanlığında oluşan YOBİDAV yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 
 “Erdal Ak, Yusuf Türkmen, Faruk Alptekin, Orhan Yüksel, Fuat Ülger, Zeki Taş.
Disiplin kurulu: Hayrullah Başer, Serhat Kemal Yılmaz, Adnan Beker
Denetim Kurulu: Mustafa Aygün, Devlet Aksoy, Cafer Oğuz
Yedek yönetim: Hanifi Yeşiloğlu, Ekrem Kızılkaya, Hilmi Ayık, Osman Şafak, Niyazi Güraslan, Muammer Ardıç, Yusuf Gökberk, 
Disiplin Yedek: Ahmet Taşdemir, Rasim Dicle, Keramettin Dursun
Denetim Yedek: Mehmet Dursun, Hakan Şahin, Hüseyin Akova



Editör: TE Bilişim