Yozgat İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, 2016 sözleşmeli astsubay temini başvuru işleminin, Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sitesi olan ‘jandarma.gov.tr’den başladığı belirtildi.

Jandarma Genel Komutanlığının, Sözleşmeli Astsubay açığını kapatmak için, lisans ve ön lisans düzeyinde jandarma, uçak/helikopter teknisyeni, istihkam, muhabere, bakım, ikmal, personel ve maliye sınıflarında erkek, Jandarma sınıfında ise kadın personel alınacağı duyuruldu.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı, yayımladığı bildiri ile 10 bin uzman erbaş alımı yapacağını duyurmasının ardından bu kez de sözleşmeli astsubay alımı yapacağını duyurdu.

Söz konusu ilana kadın ve erkek adayların tamamı başvurabilecek. Kadınlar için sadece Jandarma sınıfı başvurusu alınırken erkek adaylar için daha fazla sınıf için başvurular kabul ediliyor.
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli astsubay olarak başvuru yapmak isteyen adayların en az ön lisans ya da lisans mezunu olması gerekiyor.

Yani astsubay alımlarında lise mezunu adaylar başvuru yapamayacak. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli astsubay olarak istihdam etmek isteyen adayların bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. 
Bu nitelikler, ‘Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az ön lisans mezunu olmak, hiçbir sağlık sorunu bulunmamak, Silah taşıma yasağı olmamak, Askeri okullardan atılmamış olmak, Sicili temiz olmak, Madde bağımlılığından tedavi görmemiş olmak, Eylemlere katılmamış olmak’ olarak sıralandı.

Bu niteliklerin tamamı sözleşmeli astsubayların başvuru sırasında sahip olması gerekiyor. Bu nitelikler arasında ki bazı maddelere uyumlu olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Editör: TE Bilişim