Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi önünden başlayıp Cumhuriyet Alanı’nda sonlanan yürüyüşe öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yeşilay Şube Başkanlığı tarafından Yeşilay Haftası kapsamında bağımlılık yapan maddelere dikkat çekmek ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleşti. 
Yimpaş Büyük Mağaza önünden başlayan yürüyüşe Yozgat Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, sağlık personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 
Yürüyüş öncesi katılımcılara Yeşilay logolu şapka ve çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla yeşil bileklikler hediye edildi. Döviz pankart taşıyan öğrenciler zararlı ve bağımlılık yapan maddelerden uzak durulması gerektiğini hatırlatan pankartlar ile yürüyüşe katıldı. Yimpaş önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Alanı’nda sonlandı. Yürüyüşün ardından katılımcılar Cumhuriyet Alanı’nda açılan ve madde bağımlısı insanların içinde bulunduğu durumu anlatan fotoğraf sergisini gezdi. 
Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, Yeşilay’ın 1920’den bu yana madde bağımlılığı, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara karşı mücadele yürüten toplum yararına ve halk sağlığı menfaatine çalışan bir kurum olduğunu belirtti. Mehmet Akif Karaarslan, “Bu kurumun ilimizde de faaliyete geçmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Bugünde Yeşilay haftası olması münasebetiyle bizde personelimizle birlikte bu yürüyüşe katılarak destekte bulunduk” dedi. 
Yozgat Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun ise Yeşilay’ın son dönemde şube sayısını artırarak 120’ye yükselttiğini ve bu kapsamda da Yozgat’ta Yeşilay’ın kuruculuğunu üstlendiğini söyledi. Halil İbrahim Coşkun, “Özellikle son yıllarda meydana gelen bonzai bağımlılığı ve gençlerimizin içine düştüğü durumu gördükten sonra bize tebliğ edilen bu görevi devralma kararı aldık. Akabinde de ilk faaliyetimizi gerçekleştirdik. Bu bizim için bir başlangıçtır. Bundan sonraki dönemde daha faal ve aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde
konuştu.
Editör: TE Bilişim