Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağoğlu, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz’ı makamında konuk etti. Ağaoğlu, Yerköy’ün dünü ve bu gününe ilişkin açıklamasında ilçenin bitmek tükenmek bilmeyen alt yapı ve yol problemine neşter vurduklarını kaydetti. 

52 KİLOMETRELİK 
ASFALT AĞI
Başkan Ağaoğlu, yıllardır ilçe halkının en önemli problemi olan alt yapı ve yol beklentisini 52 kilometrelik asfalt ağı ile çözüme kavuşturduklarını hatırlattı. 
Üç buçuk aylık sürede yaklaşık 25 milyon TL’ye mal olan bir proje ile ilçeye pek çok ilde bulunmayacak kalitede asfalt çalışması gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ağaoğlu, şunları söyledi: 
“Yıllardır en küçük yağmurda ilçe çamur deryasına dönüyordu. Ciddi alt yapı sorununu da buna eklediğinizde ilçede bir yerden bir yere gitmek işkence haline dönüyordu. Vatandaşların da ciddi manada şikayetçi olduğu bu sorunu çözüme kavuşturmak için kararlı bir politika yürüttük. Bu gün Yerköy’de 52 kilometrelik asfalt programı uyguladık. Ve asfaltımızın kalitesi pek çok büyük şehirde dahi yok.”
350 BİN METRE KARE 
KALDIRIM

Yol çalışmasının yanı sıra 350 bin metre kare kaldırım ve bordür programını hayata geçirdiklerinin altını çizen Ağaoğlu, kaldırımları da yolların kalitesine uygun bir yapıya kavuşturduklarını söyledi. 
İLK DEFA YAĞMUR SUYU ALT PROJESİ
Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, ilçede ilk defa yağmur suyu alt yapı projesini hayata geçirdiklerini hatırlattı. 
Ağaoğlu, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Geceli gündüzlü çalışmanın neticesi olarak ilçeye ilk defa yağmur suyu alt yapı projesini hayata geçirdik. 140 kilometrelik yağmur suyu, içme suyu projesini tamamlayarak ilçe halkının hizmetine sunduk. Böylelikle sadece kaliteli kaldırım ve asfalt yaparak makyaj hizmeti değil alt yapıyı da üst yapıya uygun bir kalitede inşa ettik. Yerköylü’den aldığımız desteği yine Yerköylü’ye sunmanın gayreti ile başlattığımız çalışmaları inşallah bundan sonra da devam ettireceğiz.”

Editör: TE Bilişim