Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, 2010 Yılı içerisinde ilçemize bağlı köylere yapılan hizmetler hakkında değerlendirme yaptı. Gale, Yerköy'de hizmet ağının genişletilerek tüm ilçeye yayıldığını söyledi.
    Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, 2010 yılı içerisinde köylere yönelik çalışmalar hakkında Bilgi veren Kaymakam Gale, 2010 yılı içerisinde, Aşağı Elmahacılı, Kahya, Poyraz ve Karlı, Salihli köylerinin 13 Km lik 1. kat yol yapıldığını, Hacılı, Kumluca, Hacı Çeşmesi, Belkavak, Topaç, Karaosmanoğlu ve Cakcak köylerinin 1. ve 2. kat yol yapımında kullanılmak üzere mıcırının alındığını söyledi.
    Gale, ilçemize bağlı, Göçerli, Arifoğlu, Susuz, Çamdibi, Orhan, Buruncuk, Sarıyaprak, Poyraz ve Hacılı köyleri olmak üzere toplam dokuz köyün içme suyu sorunlarının giderildiğini, Süleymanlı köyünün içme suyu malzemesi alınarak köye teslim edildiğini, Köycü ve Beserek köyünün içme suyu ile ilgili ödenekleri ayrıldığını, ihalesi yapılarak bu köylerimizin sorunlarının giderileceğini belirti.
    Gale, Büyük Çalıklı, Sedir, Kumluca, Kahya, Kördeve, Aşağı Eğerci, Susuz, Köycü, Hacuşağı, Süleymanlı ve Çamdibi köyleri olmak üzere toplam 11 köyün kanalizasyon inşaatı bitirildiğini, bu rakamla birlikte kanalizasyonu olan köy sayımız toplam yirmi yedi olduğunu belirtirerek; “Hacıosmanlı ve Topaç köylerinde inşaatı devam eden camii ve imamevi yapımında kullanılmak üzere inşaat malzemesi yardımı yapıldığını ifade etti.
    Ayrıca, ilçemize bağlı Karlı, Çakırhacılı, Arslanhacılı, Terzili, Hacı Osmanlı, Büyükçalıklı, Susuz, Topaç, Beserek, Kocaoğlu, Aydıngün ve Küçükçalıklı köyüne çimento yardımı yapıldı” diye konuştu. 
    Kaymakam Gale, bu çalışmaları sırasında uyum içerisinde çalıştıkları İl Genel Meclis üyelerine, köy muhtarlarına ve Özel İdare Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.
    Kaymakam Gale, amaçlarının öncelikle içme suyu, yol, elektrik, telefon gibi zaruri ihtiyaçların tamamen sorunsuz olmasını, kanalizasyonsuz köy kalmamasını belirterek 2010 yılı içerisinde yapmış olduğu köy gezi programlarında da yerinde inceleme ve tespitte bulunduğunu belirterek 2011 yılı içerisinde de imkânlar ölçüsünde çalışmalarının aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim