Yozgat’a göre daha çabuk ısınan Yerköy’de sıcak havanın yol açtığı kara sinek, sivri sinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

            Yerköy Belediyesi ilaçlama ekibi tarafından havaların ısınması ve bahar ayının yaklaşması nedeniyle haşerelerine karşı ilaçlama çalışmalarına başlandı.

            Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, ilçe halkının sağlığı için bu dönemde karasinek ve sivrisinek gibi bazı haşerelere karşı ilaçlama faaliyetlerine tam zamanında başladıklarını ifade etti.

            Kentte haşerelerin yaşayabileceği tüm alanların ilaçlandığını söyleyen Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: “İlaçlanan alanların şehir içinden geçen açık kanal içi, sulak ve otlu alanlar köprü altları çevre yolu kanal içi, şel mevkii sazlık alanlar, Demiryolu kenarı, kanal içi açık klan alanlar sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı ilaçlandığını söyleyen Ağaoğlu hemşerilerimizin sağlıklı ve rahat hayat sürdürmeleri için zamanında ilaçlamalar yapılmaya başlandı” dedi.

            İlaçlama işleminin yaz boyu devam edeceğini söyleyen Başkan Ağaoğlu; “İlaçlama ekibi tarafından düzenli ilaçlama programı yapılarak şehrin her yeri yaz boyunca ilaçlanacağını bu konuda halkımız tarafından bu konudaki uyarıları dikkate alacağımızı şimdiden belirtmek isteriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim