Yerköy'de 1945 yılında yapılan ve halen hizmet vermekte olan Hükümet Konağının yenilenmesine yönelik hazırlıklara başlandı.
     Kaymakam Bayram Gale, senelerdir Yerköy halkına hizmet vermekte olan Hükümet Konağının artık işlevini kaybettiğini, bu güne kadar defalarca tamir ve tadilat geçirdiğini, ancak yeni bir tadilatı kaldıramayacağını söyledi. Gale, yeni bir Hükümet Konağına ihtiyaç duyulduğunu, bunun için Kaymakamlık olarak Yozgat Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden bina durumu keşif özeti ve teknik raporları çıkartıldığını anlattı. Bayram Gale, teknik elemanlarca hazırlanan rapor sonucunda, mevcut binanın bakım-onarım ve tadilatının çok yüksek meblağ tutacağı bunan da sağlıklı olmayacağının belirlendiğini, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı ile temasa geçilerek ön ihtiyaç raporlarının gönderildiğini ifade etti.
     Kaymakam Bayram Gale, ''İçişleri Bakanlığı tarafından ön ihtiyaç programı kabul edilen ve yatırım programına alınan yeni Hükümet Konağımız ile ilgili olarak Bakanlık tarafından mimarı projesi hazırlanmış ve ödeneği çıkartılmış bulunmaktadır'' dedi.
Editör: TE Bilişim