Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları, Okul Aile Birliklerinin özverileri ile ilçe genelindeki ilköğretim okullarının dış cepheleri boyanıyor.
     Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan Genç, Özel İdare bütçesinden ayrılan küçük onarım ödeneği kapsamında ilçe genelindeki 13 ilköğretim okulunun dış cephelerinin boyanması amacıyla, okul idarelerine yeteri kadar boya ve boya malzemesi verildiğini, okul idarelerinden işçiliğin Okul Aile Birliklerince karşılanmasını istediklerini söyledi.
     Genç, bu kapsamda işçiliğini Okul Aile Birliklerinin karşıladığı, Namık Kemal ve Atatürk İlköğretim Okulu binalarının dış cephelerinin Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisinden temin edilen vinç sayesinde boyacı Fatih Demiryürek'e boyattırılmaya başlandığını açıkladı.
     Atatürk İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Hamdi Caygın ise, okullarının daha güzel ve öğrencilerin temiz bir ortamda öğrenim görmeleri için iç mekanları her yıl boyattırdıklarını ancak, dış mekanın boyama işinin biraz masrafı fazla olduğu için böyle fırsatlar düştükçe boyatabildiklerinin altını çizerek, işçilik bedelinin bile Okul Aile Birliğine büyük külfet getirdiğini anlattı.
Editör: TE Bilişim