Yerköy'de kadın çiftçiler yarışması düzenlenerek, il birinciliğine katılacak yarışmacılar belirlendi.

     Belediye Konferans Salonundaki yarışmaya 12 köyden yarışmacılar katıldı. Toplam 15 sorunun yöneltildiği yarışmada, üç yarışmacı 14 soruya doğru cevap verdi.

            Bunun üzerine üç yarışmacıya yedek sorular yöneltilerek, yedek soruların tamamına doğru yanıt veren Küçüknefes Köyünden Huri Melek Yılmaz birinci oldu. İkinciliği Akpınar Köyünden Nuran Doğru alırken, Saray Beldesinden Nuran Erbaş üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Huri Melek Yılmaz'a Kaymakam Bayram Gale, Ticaret Borsası Başkanı Cemalettin Kömürcüoğlu, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak tarafından çeşitli hediyelerler birlikte, plaket verildi. Yarışmada dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilirken, diğer katılımcılara belge dağıtıldı.

     Kaymakam Bayram Gale yaptığı konuşmada, ''Dünya devletleri tarıma büyük önem vermektedir. Ülkemizde de tarıma son yıllarda önem veriliyor, bu meyanda ilçemizde de tarıma önem verilmeye başlanıldı, bu önemi de hanımlarla pekiştirmede çaba sarf eden İlçe Tarım Müdürü ve görevlilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Editör: TE Bilişim